spot_img
spot_imgspot_img
13.1 C
Vaslui
28-mai-2024

Primarul si viceprimarul de la Mãlusteni, cercetati de ANI

- Advertisement -

INCOMPATIBILITATE…Primarul si viceprimarul comunei Mãlusteni, Liviu Romicã Postolachi, respectiv Aurel Gherghescu, au intrat în atentia Agentiei Nationale de Integritate (ANI), care îi evalueazã pe cei doi edili cu privire la (ne)respectarea regimului juridic al conflictelor de interese si al incompatibilitãtii, în perioada exercitãrii functiilor si demnitãtilor publice. Împotriva lor a fost fãcutã o plângere la ANI, prin care institutia a fost sesizatã cu privire la faptul cã Liviu Romicã Postolachi a detinut simultan functiile de primar si membru în Consiliul de Administratie al Scolii Gimnaziale Mãlusteni, iar Gherghescu Aurel a detinut simultan functiile de viceprimar si membru în Consiliul de Administratie al Scolii Gimnaziale Mãlusteni, detine si în prezent simultan functiile de viceprimar si titular al Întreprinderii Individuale Gherghescu Aurel, dar si pentru cã a participat la deliberarea si adoptarea unor hotãrâri de Consiliu Local în favoare unor membri ai familiei sale.

Astfel, celor doi edili li s-au adus urmãtoarele acuzatii: “Postolachi Liviu Romicã s-a aflat în stare de incompatibilitate, în perioada septembrie 2004 pânã în septembrie 2013, întrucât a detinut simultan functiile de primar si membru în Consiliul de Administratie al Scolii Gimnaziale Mãlusteni. Gherghescu Aurel s-a aflat în stare de incompatibilitate, în perioada septembrie 2013 pânã în septembrie 2014, întrucât a detinut simultan functiile de viceprimar si membru în Consiliul de Administratie al Scolii Gimnaziale Mãlusteni . De asemenea, se aflã în stare de incompatibilitate din anul 2015 pânã în prezent, întrucât detine simultan functiile de viceprimar si titular al Întreprinderii Individuale Gherghescu Aurel cu sediul în sat Tutcani, com. Mãlusteni, jud.Vaslui. Gherghescu Aurel se aflã în conflict de interese administrativ si penal deoarece la data de 30.06.2011 a participat în calitate de viceprimar si consilier local la deliberarea si adoptarea Hotãrârii de Consiliu Local nr.10/2011 prin care s-a aprobat concesionarea pentru o perioadã de 10 ani a magaziei din localitatea Tutcani, com. Mãlusteni, jud. Vaslui, aflatã în administrarea Consiliului Local Mãlusteni, jud. Vaslui, domnului Gherghescu Nelu, acesta fiind fratele viceprimarului Gherghescu Aurel. De asemenea, la data de 08.04.2013, în calitate de viceprimar si consilier local, Gherghescu Aurel a participat la deliberarea si adoptarea Hotãrârii de Consiliu Local nr.8/2013 prin care s-a concesionat suprafata de 24,40 ha de pãsune aflatã în punctul Sãrata Tutcani, administratã de Consiliul Local Mãlusteni, subscrisei II Leu Silvia. Fac pecizarea cã numita Leu Silvia este titulara II Leu Silvia, aceasta fiind nepoata lui Gherghescu Aurel întrucât Gherghescu Aurel este fratele mamei lui Leu Silvia”.

Este sau nu vorba de incompatibilitate?

Conform Legii 161/2003, art. 87, alin. d, functia de primar si viceprimar, primar general si viceprimar al municipiului Bucuresti, presedinte si vicepresedinte al consiliului judetean este incompatibilã cu: functia de presedinte, vicepresedinte, director general, director, manager, administrator, membru al consiliului de administratie ori cenzor sau orice functie de conducere ori de executie la societãtile comerciale, inclusiv bãncile sau alte institutii de credit, societãtile de asigurare si cele financiare, la regiile autonome de interes national sau local, la companiile si societãtile nationale, precum si la institutiile publice.

Ce spun primarul si viceprimarul?

L-am contactat telefonic pe primarul comunei Mãlusteni pentru a-i da dreptul la replicã, însã acesta nu a rãspuns. În schimb, viceprimarul Aurel Gherghescu ne-a declarat cã am fost gresit informati. “Pânã nu îsi exprimã Agentia Nationalã de Integritate un punct de vedere, eu nu am nicio pãrere. Pãrerea este a Agentiei, nu a mea. Informatiile pe care le aveti dumneavoastrã sunt gresite. De exemplu, acele hotãrâri de consiliul local, cei care v-au informat, ar trebui sã se uite la procesele verbale, pentru cã eu nu am votat, ca sã stie si ei. Eu m-am abtinut de la vot, dar ei nu stiu treaba asta. Ei spun ce vor”, a declarat viceprimarul.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.