spot_img
spot_imgspot_img
16.3 C
Vaslui
28-mai-2024

Bancă de alimente, deschisă la Bucureşti şi spălătorii sociale în toate sectoarele

- Advertisement -

Primarul general, Gabriela Firea, a avut vineri o întâlnire de lucru cu reprezentanţii Direcţiei Generale de Asistenţă Socială a Municipiului Bucureşti, pentru a stabili noi măsuri de dezvoltare a serviciilor oferite
categoriilor sociale vulnerabile.

In cadrul sedintei s-a discutat despre o serie de proiecte sociale, cum ar fi „banca de alimente”, Bucurestiul fiind singura Capitala europeana fara o banca de alimente pentru preluarea, depozitarea, prelucrarea si distribuirea alimentelor oferite de producatori si marile lanturi de retail categoriilor de persoane nevoiase care ar putea beneficia de acestea.

Sunt foarte determinata sa punem bazele proiectului bancii de alimente, pentru ca reprezinta o componenta fireasca a procesului de prevenire a risipei alimentare. De fapt am fost foarte interesata de combaterea acestui fenomen, inca de cand s-a dezbatut proiectul de lege privind limitarea risipei alimentare in Senat, proiect pe care l-am si votat” a declarat primarul general.

Edilul sef a explicat ca s-a identificat o cladire care ar putea gazdui aceasta banca de alimente si ca se doreste accesarea de fonduri europene pentru amenajarea acesteia.

Un alt subiect abordat a fost dezvoltarea serviciilor oferite oamenilor fara adapost, avand in vedere ca, in ultimii ani, numarul celor care necesita cazare in sezonul rece a crescut semnificativ (56% dintre acestia provenind din alte judete). DGASMB are in prezent la dispozitie 700 de locuri de cazare. Ca o solutie temporara, pentru aceasta iarna, se va supune votului consilierilor generali posibilitatea achizitionarii sau inchirierii unor containere pentru suplimentarea locurilor, urmand ca anul viitor sa se dezvolte si alte centre pentru persoanele fara adapost.

Citeste mai mult pe RTV.NET: http://www.romaniatv.net/banca-de-alimente-deschisa-la-bucuresti-si-spalatorii-sociale-in-toate-sectoarele_312331.html#ixzz4JBGr5VZk

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.