spot_img
spot_imgspot_img
17.2 C
Vaslui
19-mai-2024

GREII Planetei se întâlnesc la Summit-ul G20 din China. Cele mai importante DECIZII. LIVE TEXT

- Advertisement -

Premieră pentru China: este pentru prima dată când conduce summit-ul celor 20 de lideri mondiali. Presedintele Statelor Unite, Barack Obama s-a întâlnit duminică cu premierul Regatului Unit, Theresa May, la summitul G20 din China. Este prima întâlnire a celor doi de la începutul mandatului noii șefe a cabinetului de la Londra. Președintele Statelor Unite, Barack Obama și premierul Marii Britanii, Theresa May, au stabilit, în întâlnirea din Hangzhou, că cele două mari puteri vor continua să colaboreze în lupta împotriva Statului Islamic în Siria, pe tema conflictului din Ucraina, dar și în privința atacurilor cibernetice.

UPDATE: May şi Putin îşi exprimă, în prima lor întâlnire, speranţa unei îmbunătăţiri a relaţiilor britanico-ruse

Marea Britanie şi Rusia speră la o îmbunătăţire a relaţiilor bilaterale prin dialog, în urma primei întâlniri între premierul britanic Theresa May şi preşedintele rus Vladimir Vladimir Putin duminică, în marja summitului G20 de la Hangzhou, în China, relatează Reuters.

Relaţiile dintre Londra şi Moscova sunt afectate de poziţii divergente faţă de războaiele din Ucraina şi Siria, de o intensificare a zborurilor unor bombardiere ruse cu rază lungă de acţiune în apropierea spaţiului aerian britanic, o ţară membră NATO, şi de asasinarea prin otrăvire a fostului spion rus Aleksandr Litvinenko în capitala britanică.

May şi-a exprimat speranţa unui dialog deschis cu Rusia, în pofida divergenţelor puternice dintre cele două ţări, înaintea unei întâlniri cu Putin în marja summitului.

„Recunosc că există unele divergenţe între noi, că există unele zone complexe şi grave de îngrijorare şi probleme de discutat, dar eu sper să avem o relaţie şi un dialog sincere şi deschise”, a declarat premierul britanic.

Citeste mai mult pe REALITATEA.NET: http://www.realitatea.net/incepe-summit-ul-g20-barack-obama-prima-intalnire-cu-premierul-marii-britanii-theresa-may_1977821.html#ixzz4JHwGMC9U
Follow us: @realitatea on Twitter

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.