spot_img
spot_imgspot_img
17.2 C
Vaslui
19-mai-2024

Smecherii de Bucuresti au fãcut legea în satul Musata: un tânãr a ajuns la Neurochirurgie

- Advertisement -

AGRESIVITATE… Un bãrbat din Musata, comuna Berezeni, a ajuns la „Neurochirurgie” Iasi, dupã o bãtaie ca în filme, primitã pe ulita satului de la câtiva… bucuresteni! Omul, Busuioc Silvel, pe numele sãu, avusese câteva schimburi de replici si „glume” cu un consãtean, Musteatã Ion, zis Ionache, care însã, fãrã niciun strop de simt al umorului, si-a chemat rudele din Capitalã ca sã-l snopeascã în bãtaie pe Silvel. Victima este în prezent internatã la spitalul din Iasi, cu traumatism cranian cerebral, traumatism toracic si traumatism abdominal. „L-au bãtut în stradã, la vreo 20 de metri de cârciuma din sat. S-a speriat toatã lumea. Dãdeau în el ca într-un animal”, au povestit, îngroziti, oamenii din sat. Acestia se tem cã bãtãusii vor rãmâne nepedepsiti si ar mai putea veni sã facã legea în Musata!

„La Musata, ca în Vestul Sãlbatic”, au spus sãtenii, care au vãzut modul în care bietul Silvel a fost snopit în bãtaie. Scandalos este însã faptul cã agresorii au venit tocmai din Bucuresti, ca sã îl rãzbune pe Ionache. „Eu vã spun doar adevãrul, pentru cã nu se poate ca asemenea fapte sã rãmânã nepedepsite. Politia a venit, si-a fãcut datoria, am înteles cã a luat niste declaratii aici, dar trebuie ca ancheta sã meargã mai departe. Totul s-a întâmplat pe 31 august seara, pe la ora 19,00. Acest Ionache, care e un om în care nu prea poti avea nicio bazã, avusese înainte niste schimburi de vorbe cu Silvel, dar nu ceva important. Niste glume au fost, atât. Numai cã Ionache a tinut minte si si-a anuntat un fiu din Bucuresti. De fapt, el mai amenintase pe multã lume cã vor veni bucurestenii sã îi batã pe unii si pe altii, dar nimeni nu l-a crezut. În seara aceea, bucurestenii au venit si au stat la pândã, ca sã ajungã Silvel la cârciumã, la Ciobanu. Când a apãrut Silvel, bucurestenii au nãvãlit cu niste telescoape, au dat în sticle, în pahare, sãreau cioburi ca în filme acolo. Silvel a iesit în drum si acolo, cam la 20 de metri de crâsmã, l-au bãtut de l-au nenorocit. Erau trei bucuresteni. Unul dintre ei este fiul lui Ionache, ceilalti nu stim cine sunt. Dar e îngrozitor sã se întâmple asa ceva”, a povestit Mihai Musteatã, 68 de ani. Abia a doua zi, victima a fost transportatã la spital, fiind trimis la „Neurochirurgie”, la Iasi. „În prezent, pacientul este internat la Neurochirurgie. Situatia sa rãmâne una destul de criticã, totul tinând de evolutia stãrii sale de sãnãtate. Agresiunea de la nivelul capului mai ales are nevoie de investigatii amãnuntite, întrucât, la intensitatea loviturilor primite, ar putea ca lucrurile sã fie mai complicate. Este însã pe mâini bune, colegii de la Neurochirurgie Iasi sunt specialisti care se implicã în fiecare caz în parte”, a spus Dr. Nelu Tãtaru.

„Bucurestenii sã se dea mari la ei acolo”

„Ne e teamã! Noi suntem oameni simpli, de la tarã, mai stãm la o bere, mai facem o glumã. Nu e posibil ca sã vinã smecherii din capitalã, sã ne batã, apoi sã fugã. Politia a venit, chiar stim cã a luat declaratii, dar sã se facã dreptate. Bucurestenii sã se dea mari la ei, acolo, nu sã vinã sã ucidã în stradã, cu telescoapele, ca în filme, un om amãrât si care nu fãcea rãu nimãnui. Silvel si Ionache s-au luat fie de la faptul cã si-a vãrsat unul la altul un pic de bere pe pantalon, fie cã s-au mai împins în glumã. Nu trebuia sã vinã smecherii de Bucuresti sã îl batã în plinã stradã, ca sã înspãimânte lumea. Ionache a stat vreo 40 de ani în Bucuresti, acum s-a reîntors în sat, dar copiii si ce neamuri mai are, i-au rãmas acolo. La ei a apelat ca sã îl batã pe bietul Silvel”, a spus Mihai Musteatã, din Musata.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.