spot_img
spot_imgspot_img
21.1 C
Vaslui
19-mai-2024

Sinucidere învãluitã în mister. Si-a pus capãt zilelor cu câteva luni înainte de a deveni mireasã! (foto)

- Advertisement -

SINUCIDERE… Dana Haba, o tânãrã de doar 20 ani, din Crasna, mamã a doi copii, a decis sã-si punã capãt zilelor sâmbãtã, în jurul orei 19:00 – potrivit cadrelor medicale. Nimeni nu îsi explicã ce ar fi putut sã o împingã pe tânãrã sã recurgã la acest gest extrem. Era cãsãtoritã legal cu un bãrbat pe care îl iubea, avea doi copii mici, o fatã de nouã luni si un bãiat de un an si nouã luni, si urmau sã facã pasul cel mare în fata lui Dumnezeu: sã îmbrace rochia de mireasã si se cãsãtoreascã religios. De asemenea, peste câteva luni, urma si tãierea motului celei mici. Astãzi împlineau un an de la cununia civilã, iar în noiembrie ar fi fãcut 21 ani. Totul, însã, a luat o altã întorsãturã. Ciprian, sotul tinerei, trebuie sã gãseascã acum puterea de a-si reveni din soc si de a-si creste în continuare cei doi copii.

Ciprian si Dana s-au cunoscut în urmã cu cinci ani, pe când ea avea doar 16 ani si era încã elevã. Dragoste la prima vedere, ea a decis sã se mute la el, dar sã continue sã meargã la scoalã. “Suntem de cinci ani împreunã, mâine fãceam un an de zile de la cununia civilã. În toamna asta sau la anul cel tâziu, voiam sã facem si noi o bucãticã de nuntã asa, între noi. Amândoi ne doream asta. Când ne-am luat, ea avea 16 ani. A fost din dragoste, cu vorbã bunã, pãrintii au fost de acord. Nu stiu, nu pot sã-mi dau seama ce a fost în capul ei. M-am uitat pe telefonul ei, n-am vãzut niciun mesaj, nimic… Nu pãrea tristã, supãratã. Stãteam în fiecare searã la televizor, ne jucam. Îi iubea pe copii ca pe ochii din cap”, spune Ciprian.

“Ciprian, hai cã s-a spânzurat Dana!”

Nimeni nu-si poate da seama ce ar fi putut sã o împingã pe tânãrã sã recurgã la acest gest. Totul pãrea în regulã, ca de obicei. “Cred cã pe la vreo 17:30 – 18:00, nici nu mai stiu exact, am zis mers sã ajutãm un vecin sã aducã nisip. Am mers, am încãrcat nisipul, ne-am dus sã-l ducem, la un moment dat am întrebat-o dacã a dat apã la vacã, a zis cã nu, i-am spus sã se ducã sã dea apã si apoi sã o ducã acasã, iar eu vin din urmã cu nisipul. A venit acasã, a legat vaca, i-a zis mamei sã stea cu bãiatul, ca sã mulgã ea vaca si sã punã apã sã-si facã baie. Eu m-am dus cu nisipul, când m-am întors, poarta deschisã, iese o vecinã: “Ciprian, hai cã s-a spânzurat Dana!”. Mi s-au înmuiat picioarele, nu stiam ce s-a întâmplat, am intrat în curte si am vãzut-o jos, o scoseserã vecinii. Pânã a venit ambulanta, i-au dat cu apã, au apãsat-o pe piept, da’ nimic… Mama a gãsit-o spânzuratã. I-a fost fricã sã facã vreo ceva si a strigat la vecini. Ei au sunat si la amubulantã. Nu-mi venea a crede. Nu mai eram în stare de nimic. Nici acum nu mi-am revenit din soc. N-am dormit deloc. Tot mã gândesc ce ar fi putut sã o determine sã facã asta si nu-mi dau seama. Nu am avut niciodatã certuri mari, scandaluri, de bãtut, nici atât. Nu am lovit-o niciodatã. N-am înselat-o, n-am jignit-o”, povesteste tânãrul.

“Am vrut sã-i cunun eu, în toamna asta”

Pentru cei doi, urma un eveniment important: uniunea în fata lui Dumnezeu. Nasi trebuiau sã le fie sora si cumnatul tânãrului. “Am vrut sã-i cunun eu în toamna asta, dar uite cã nu am mai apucat. Am iubit-o asa de mult, ca pe o sorã… Nu îmi pot da seama ce a împins-o sã facã asta”, spune una dintre surorile lui Ciprian. “Ea a fost tare cuminte, respectuoasã, nu a rãspuns niciodatã, nu au fost discutii, ei doi s-au înteles de minune de la început, cã doar s-au luat din dragoste, de la 16 ani. Nici nu terminase scoala si se mutase împreunã. Pleca de aici la scoalã. S-au iubit mult. Celei mici nu am apucat sã-i luãm motul. Îi spunea mamei cã trebuie sã se ducã sã îi ia de îmbrãcat, da’ uite cã acum… Nu stiu, poate cã o fi intrat în depresia postnatalã si nimeni nu si-a dat seama, habar nu am, pentru cã nu pãrea tristã, abãtutã”, spune o altã sorã de-a lui Ciprian. “De acum, voi avea eu grijã de copii. Trebuie sã mã adun si sã-i cresc, cã n-am încotro. Nici sã n-aud de Protectia Copiilor, cã ei vor fi bine îngrijiti”, spune tânãrul. Trupul neînsufletit al tinerei va fi adus astãzi de la Medicina Legalã, iar înmormântarea va avea loc mâine, de la ora 10:30, în Crasna.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.