spot_img
spot_imgspot_img
21.1 C
Vaslui
19-mai-2024

Platforma DA a sesizat organizaţiile internaţionale din RM: „Acoliţii lui Plahotniuc au acumulat semnături înainte ca PD să aibă un candidat oficial la prezidenţiale”

- Advertisement -

Platforma Demnitate şi Adevăr a depus o sesizare la OSCE, CEC, Promo-Lex, la organizaţiile internaţionale şi la misiunile diplomatice de la Chişinău, FMI, Parlament, Guvern, Procuratură, CNI, dar şi în presa independentă, în legătură cu semnalele parvenite de la cetăţeni din diferite raioane ale ţării, în care sunt deconspirate practicile ilegale de colectare a semnăturilor în favoarea candidatului PD la prezidenţiale.

„Cetăţenii ne anunţă că structurile de stat au obligat propriii angajaţi să semneze listele de prescripţie, fiind şantajaţi că vor pierde locul de muncă. Aceste practici au fost folosite de Poşta Moldovei, Moldtelecom, Moldovagaz, Registru, şcoli, spitale,etc. Aceleaşi surse spun că acoliţii lui Plahotniuc au acumulat semnături înainte ca PDM să aibă un candidat oficial”, se menţionează în sesizare.

Platforma DA îşi exprimă bănuiala rezonabilă că, în goana de a obţine primul loc în buletinul de vot, dar şi din orgoliul de a demonstra că cetăţenii ar susţine acest partid-stat, PDM a prezentat la CEC doar nişte mape cu semnături anterioare, care nu corespund cerinţelor legale. Acestea ar urma să fie completate şi înlocuite cu altele pe parcursul perioadei de control, ceea ce contravine legislaţiei şi face dovada unei concurenţe neloiale faţă de ceilalţi actori electorali.

„Super-operativitatea de care a dat dovadă partidul-stat a fost posibilă prin utilizarea resurselor administrative, colectarea anticipată şi fabricarea semnăturilor. Prin asemenea acţiuni ilegale şi manipulatorii, candidatul PDM ar putea fi declarat „învingător” chiar înainte de numărarea voturilor”, notează autorii sesizării.

sursa: http://jurnal.md/ro/politic/2016/9/5/platforma-da-a-sesizat-organizatiile-internationale-din-rm-acolitii-lui-plahotniuc-au-acumulat-semnaturi-inainte-ca-pd-sa-aiba-un-candidat-oficial-la-prezidentiale/

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.