spot_img
spot_imgspot_img
17.2 C
Vaslui
19-mai-2024

Poftiti la bâlci!

- Advertisement -

S-A DAT STARTUL… Bâlciul anual si-a deschis portile si îi asteaptã pe vasluieni la distractie sau cumpãrãturi. Oferta este practic aceeasi ca în fiecare an: tiribombe, masinute tamponate, bãrcute pe apã, “parasute”, terase unde micii sfãrâie pe grãtare, iar berea curge din plin în pahare, tarabe cu haine, obiecte de decor sau electrocasnice, fructe sau diverse mãruntisuri. Cu alte cuvinte, locul unde te cam astepti sã gãsesti orice. Pentru unii, e o lume vie, coloratã. Pentru altii, însã, exemplul elocvent al kitsch-ului. Dincolo de imaginea bâlciului, nu trebuie uitat aspectul economic al evenimentului, cei în jur de 100 de comercianti fiind nevoiti sã plãteascã o chirie de 6 lei/metru pãtrat Directiei de Administrare Târguri, Piete si Oboare Vaslui.

Cu o traditie ce dateazã încã din Evul Mediu, bâlciul reuseste sã adune an de an, în perioada 1-8 septembrie, vasluieni dornici de a zbura cu “ciocanul rotativ”, de a înfuleca câtiva mici sau chiar de a face shopping în mall-ul de provincie.

Comerciantii, dezamãgiti de numãrul vasluienilor care vin în bâlci

Cu toate cã bâlciul îsi pãstreazã în continuare atmosfera coloratã, în care practic ai sanse sã gãsesti de toate, comerciantii se plâng cã traditionalul târg nu mai e ce a fost odatã si cã din ce în ce mai putini vasluieni aleg sã investeascã în distractia lor. “Merge tare greu. În prima zi, am mers cu 8 lei/tura cu masinutele tamponate, dar am fost nevoiti sã scãdem la 5 lei. E diferentã mare fatã de anii trecuti, când pe vremea asta era plin”, ne-a spus o vânzãtoare de bilete de la masinutele tamponate. “ Mâine-poimâine, va creste numãrul. Am fost în fiecare an si asa se întâmplã mereu, exceptie fãcând bâlciul de acum trei ani, când a fost foarte mult tineret. Îmi aduc aminte cã pe la ora 12:00, era plin aici si era cam prin aceeasi perioadã. În cursul sãptãmânii merge mai greu, cã multi sunt la muncã, ziua nu prea ies tinerii, cã e cald, doar seara ce se adunã mai multi, mai ales dacã facem si reduceri de pret, uneori dãm si cu 3 lei/tura”, ne-a spus Robert, vânzãtor de bilete la o tiribombã.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.