spot_img
spot_imgspot_img
21.1 C
Vaslui
19-mai-2024

Angajații primesc tichete cadou de la firmă la începutul anului ȘCOLAR

- Advertisement -

Debutul anului şcolar este un eveniment tot mai folosit de companii pentru acordarea de tichete cadou angajaţilor, procentul de vânzări pentru această perioadă crescând cu 20% în 2015 faţă de 2014, iar pentru 2016 firma emitentă de tichete Up România estimează o creştere cu 30% faţă de anul 2015.

Conform actualului Cod Fiscal, companiile pot acorda tichete cadou angajaţilor şi cu ocazia unor evenimente speciale, care pot fi stabilite în fiecare firmă prin contractul colectiv de muncă sau regulamentul intern, cum este şi cel care marchează începutul anului şcolar, pe lângă ocaziile consacrate – Crăciun, Paşte, 8 Martie şi 1 Iunie.

„Începutul anului şcolar este un eveniment care pune o mare presiune pe bugetul oricărei familii şi este un bun moment pentru angajatori de a-şi arăta grija pentru angajaţi, dar şi preocuparea pentru actul educaţional al copiilor acestora. Tichetele cadou oferite cu această ocazie creează un mare ataşament angajat-angajator, fiind şi un act de responsabilitate socială al fiecărei companii”, spune Elena Pap, directorul general al Up România, firmă emitentă de tichete cadou.

Companiile care alocă tichete cadou salariaţilor, cu scopul de a-i sprijini în efortul de procurare a rechizitelor şi a altor obiecte necesare copiilor pentru începutul de an şcolar, nu vor plăti contribuţii sociale dacă evenimentul este prevăzut în contractul colectiv de muncă sau în regulamentul intern.

Salariaţii vor achita însă impozitul aferent, indiferent de valoarea tichetelor. O condiţie importantă pentru deductibilitatea valorii oferite este şi aceea de a nu depăși plafonul de 5% din cheltuielile cu salariile personalului.

Citeste mai mult pe REALITATEA.NET: http://www.realitatea.net/angaja-ii-primesc-tichete-cadou-de-la-firma-la-inceputul-anului-colar_1978690.html#ixzz4JSl737ze
Follow us: @realitatea on Twitter

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.