spot_img
spot_imgspot_img
21.1 C
Vaslui
19-mai-2024

Senatul a votat eliminarea impozitului de 16% pentru toate pensiile

- Advertisement -

Senatul a decis eliminarea impozitului pe venit de 16% pentru toate pensiile, indiferent de cuantumul lor, notază News.ro.

Plenul Senatului a adoptat, marţi, în calitate de primă Cameră sesizată, propunerea legislativă a Cristianei Anghel (ALDE) prin care se elimină impozitul pe venit de 16% datorat pentru pensiile mai mari de 1.050 de lei, astfel încât nicio pensie din România nu va mai fi supusă taxării.

Legea a fost adoptată cu 66 de voturi „pentru”, 5 abţineri şi 18 „împotrivă”. Legea a fost contrasemnată de mai mulţi alţi parlamentari PSD, ALDE şi din fostul grup parlamentar UNPR.

Potrivit actualei legislaţii, pensiile se impozitează cu 16% în cazul celor care depăşesc valoarea de 1.050 de lei. Prin prezenta lege, se elimină acest impozit, astfel încât nicio pensie din România nu va mai fi supusă taxării, indiferent de cuantum.

Legea a fost iniţiată de senatorul ALDE Cristiana Anghel, care a propus-o ca o măsuri de ajutorare a bătrânilor.

„Bătrânii noştri nu sunt o masă amorfă, fără identitate. Bătrânii noştri au nume şi prenume. Sunt părinţii, bunicii sau străbunicii noştri. Bătrânii noştri au construit o ţară. A venit războiul şi a distrus-o. (…) După o muncă de o viaţă, părinţii, bunicii, strămoşii noştri au ajuns bătaia de joc a guvernanţilor. Se pare că dumnealor suferă de gerontofobie”, a explicat senatorul.

Citeste mai mult pe REALITATEA.NET: http://www.realitatea.net/senatul-a-votat-eliminarea-impozitului-de-16prc-pentru-toate-pensiile_1978738.html#ixzz4JUC19REw
Follow us: @realitatea on Twitter

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.