spot_img
spot_imgspot_img
21.1 C
Vaslui
19-mai-2024

PROBLEME majore la ÎNCEPUT DE AN ŞCOLAR. Elevii se întorc în clase pe 12 septembrie. Masa caldă promisă, doar o amăgire

- Advertisement -

Elevii din învăţământul primar şi gimnazial din 22 de şcoli, majoritatea din mediul rural, primesc din toamnă, timp de un an, un pachet alimentar sau o masă caldă pe zi, în valoare de şapte lei, potrivit unui proiect al Ministerului Educaţiei. Din păcate, sunt şcoli unde programul nu se poate pune în aplicare pentru că unităţile de învăţământ fie nu au săli de mese, fie nu s-au stabilit firmele care să asigure mâncarea sau locaţiile unde să fie servită masa.

Singura şcoală din judeţul Buzău inclusă în proiectul pilot prin care elevii din zeci de şcoli din ţară ar urma să primească o masă caldă sau un pachet alimentar suplimentar nu dispune de o sală de mese, astfel că directorul unităţii de învăţământ speră ca elevii să nu beneficieze de o masă caldă, ci să poată primi un sandvici.

De asemenea, şefii ISJ Vaslui şi ai celor două şcoli unde ar urma să se acorde elevilor un supliment alimentar de şapte lei nu ştiu, cu câteva zile înaintea începerii anului şcolar, cum trebuie să se aplice programul pilot, nefiind stabilite firmele care să asigure mâncarea sau locaţiile unde să fie servită masa.

Citeşte şi: Gabriela Firea: Aproape 500 de şcoli din Capitală nu au aviz ISU

Conducerea Liceului Pedagogic „Carmen Sylva” din Timişoara, singura unitate de învăţământ din Timiş inclusă în programul experimental prin care se acordă elevilor o masă caldă sau un pachet alimentar, spune că acesta va fi greu de pus în practică de la începutul anului şcolar, fiind nevoie de investiţii, dar şi de suplimentarea personalului, unitatea nedispunând de banii necesari în acest sens.

Potrivit news.ro, programul pilot prin care elevii din zeci de şcoli din ţară vor beneficia de o masă caldă sau un pachet alimentar suplimentar a prins nepregătită şi singura şcoală din judeţul Arad inclusă pe listă. La Şcoala Gimnazială „Ilarion Felea” Arad, unde învaţă 450 de copii, în special proveniţi din familii defavorizate, nu există spaţii de servit masa, iar conducerea nu ştie nimic despre modul de aplicare a programului şi cine va asigura mâncarea.

Citeste mai mult pe RTV.NET: http://www.romaniatv.net/probleme-majore-la-inceput-de-an-scolar-elevii-se-intorc-in-clase-pe-12-septembrie-masa-calda-prom_312923.html#ixzz4JUFMc9xf

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.