spot_img
spot_imgspot_img
17.2 C
Vaslui
19-mai-2024

Guvernul vrea să majoreze contribuțiile pentru angajați și mută povara taxării pe umerii acestora

- Advertisement -

Guvernul dă de pământ cu predictibilitatea. Un nou proiect de ordonanţă, obţinut de profit.ro, va modifica, din nou, Codul Fiscal. De această dată, însă, povara taxării se mută pe umerii angajaţilor, anunţă Realitatea Tv.

Aşa cum arată proiectul de Ordonanţă de Urgenţă de modificare a Codului Fiscal, cresc semnificativ contribuţiile de asigurări ale angajaţilor. Iar persoanele fizice autorizate vor fi puternic afectate de schimbări.

Astfel, dacă în prezent, un angajat plătşte 10,5% contribuţii de asigurări sociale, acestea vor fi majorate la 21,7%.

De asemenea, contribuţiile pentru sănătate reţinute angajaţilor cresc de la 5,5 la aproape nouă procente. Iar aceste taxe se aplică şi persoanelor cu activităţi independente. Guvernul le pregăteşte, însă, mai multe veşti bune proprietarilor firmelor. În primul rând, nu vor mai plăti deloc CAS pentru condiţii normale de muncă şi nici contribuţii pentru sănătate.

Mai mult, contribuţiile de asigurări sociale pentru condiţii deosebite sunt reduse de la aproape 21% la puţin peste patru procente.

În cazul CAS pentru condiţii speciale, taxarea va fi de 8,2%, faţă de aproape 26 de procente, cât este în prezent.  Vor fi afectate şi persoanele care înregistrează venituri din chirii şi arendă. Şi în cazul lor, contribuţiile de asigurări sociale se majorează la aproape nouă procente, de la 5,5% cât sunt în prezent.

Citeste mai mult pe REALITATEA.NET: http://www.realitatea.net/guvernul-vrea-sa-majoreze-contributiile-pentru-angajati-prevederile-incluse-in-noul-cod-fiscal_1979112.html#ixzz4JYrygXA6
Follow us: @realitatea on Twitter

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.