spot_img
spot_imgspot_img
17.2 C
Vaslui
19-mai-2024

Document privind dublarea contribuţiei la asigurări sociale a angajaţilor. Poziţia Ministerului Finanţelor

- Advertisement -

Contribuțiile de asigurări sociale (CAS) ale angajatului vor fi majorate de la 10,5% la 21,7%, iar pentru sănătate (CASS) de la 5,5% la 8,9%, potrivit unui proiect de ordonanță de urgență a Guvernului pentru modificarea Codului fiscal obținut de Profit.ro. Ministerul de Finanţe precizează într-un comunicat de presă că nu există un proiect asumat de modificare a Codului Fiscal.

UPDATE Ministerul Finanţelor spune că nu există un proiect asumat de modificare a Codului Fiscal, care să se refere la o creştere a contribuţiilor sociale. Documentul apărut apărut în presă este o analiză care cuprinde „scenarii de calcul pentru simplificarea, debirocratizarea și crearea unor condiții mai bune pentru mediul de afaceri”.

„În urma articolelor apărute în presă, Ministerul Finanțelor Publice face următoarele precizări:

Așa cum am menționat în nenumărate rânduri, Ministerul Finanțelor Publice nu are în vedere majorări de taxe și impozite în acest an. Singurele măsuri care au fost şi sunt vizate sunt de simplificare a procedurilor fiscale și în favoarea activității economice.

“Am cerut experților din minister pe probleme de fiscalitate o analiză internă care să cuprindă mai multe scenarii de calcul pentru simplificarea, debirocratizarea și crearea unor condiții mai bune pentru mediul de afaceri.

În acest context, creșterea taxelor nu a fost luată în considerare ca scenariu posibil pentru pachetul de măsuri ce va modifica Codul Fiscal. Nu includem măsuri care să creeze poveri fiscale suplimentare pentru niciun tip de contribuabil, persoane juridice, fizice, persoane fizice autorizate sau cele cu activități independente”, a declarat Anca Dragu, Ministrul Finanțelor Publice.

Citeste mai mult pe RTV.NET: http://www.romaniatv.net/contributia-la-asigurari-sociale-a-angajatului-se-dubleaza-proiect-de-ordonanta_313006.html#ixzz4Jb0FNH29

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.