spot_img
spot_imgspot_img
13.1 C
Vaslui
28-mai-2024

De la Poienesti la echipa nationalã

- Advertisement -

Dragos Grigore, cea mai de succes poveste a fotbalului vasluian

SALT…La 19 ani juca pe dealurile Poienestiului, în campionatul judetean. Azi este cãpitanul echipei nationale si unul dintre cei mai buni jucãtori români. Este povestea de succes a fundasului Dragos Grigore, primul vasluian ajuns cãpitan de oaste la prima reprezentativã. Cariera lui sportivã cu sigurantã n-ar fi cunoscut lumina reflectoarelor dacã antrenorii Sorin Sava si Ioan Sdrobis n-ar fi pariat pe talentul sãu. “Un bãiat foarte muncitor. La 19 ani avea suficient talent încât sã ajungã la echipa mare a Vasluiului, dar nimeni, în afarã de mine, nu a avut încredere în el”, îsi aminteste acum Sorin Sava, antrenorul care l-a descoperit pe Grigore.

A început fotbalul la Liceul cu Program Sportiv Vaslui. La finalul junioratului se gândea sã se lase de acest sport. Cel care l-a convins sã nu o facã a fost Sorin Sava, care a vãzut foarte mult potential în Dragos Grigore. “Dragos alerga bine, avea un pic de tehnicã, staturã bunã. La început l-am pus fundas central, apoi a urcat mijlocas la închidere. Era ascultãtor, muncea pe rupte. Fãcea naveta la Husi. Începuse sã-i iasã jocul, urca bine cu mingea la picior, dãdea pase în “gaurã” pentru vârfuri, avea loviturã bunã de cap. L-am pus si cãpitan,” îsi aminteste antrenorul vasluian. Pe atunci, Dragos juca la echipa a doua a Vasluiului. Prima echipã era pregãtitã de Mircea Rednic. Din pãcate, “Strâmbul” nu a avut deloc ochi pentru fundasul vasluian. A avut în schimb Ioan Sdrobis care l-a luat pe Grigore la CFR Timisoara, în liga secundã. “A plecat spre Timisoara si a sosit dupã 3 zile. Încurcase trenurile, ajunsese pe la Botosani. A venit într-o pereche de pantaloni trei sferturi si în niste sandale. I-am spus mai târziu “Ai grijã, pune sandalele undeva bine, iar când o sã ajungi mare si te ia capul, uitã-te la ele, sã-ti amintesti de unde ai pornit!”. Copilul ãsta a muncit mereu pe rupte. Joacã simplu, anticipeazã jocul, stã bine în teren. Dupã un timp am început o colaborare cu Dinamo si l-am trimis acolo. Bravo lui cã a reusit, a fost perseverent si a muncit ca un apucat !”

Adrian Porumboiu: “Nu i-am vãzut potentialul”

Multi jucãtori au trecut prin curtea Vasluiului si pe multi i-a ajutat Adrian Porumboiu sã se lanseze în fotbalul mare, dar în ceea ce-l priveste pe Dragos Grigore, omul de afaceri recunoaste cã nu a avut nici un merit: “N-am avut nicio contributie la cariera lui. Nu i-am vãzut potentialul, dar asta nu înseamnã cã nu e un jucãtor de valoare. Sava si Sdrobis i-au schimbat destinul”, recunoaste fostul mare arbitru international. Duminicã, în partida cu Muntenegru, selectionarul Cristoph Daum l-a desemnat pe Dragos Grigore cãpitanul echipei nationale, o premierã pentru judetul nostru si totodatã un motiv de mândrie pentru noi, vasluienii. “Sunt unii care tot înjurã Vasluiul. Sã studieze istoria personalitãtilor care au pornit de aici, precum Cantemir, Cuza, Kogãlniceanu, Racovitã, Birlic, Gheorghiu Dej! Lor li se adaugã acum si Dragos Grigore. E o cinste pentru Vaslui”, a mai spus Adrian Porumboiu.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.