spot_img
spot_imgspot_img
19.2 C
Vaslui
28-mai-2024

Școlile și grădinițele din București și Ilfov, pericol public. Doar 39 de unități au autorizație ISU

- Advertisement -

Mai sunt câteva zeci de ore până la primul sunet al clopoțelului, dar situația școlilor și a grăsinițelor este dezastruoasă, relatează Realitatea TV.

Situație gravă în Bucuresti și Ilfov. Din 1139 de școli, doar 39 de unități scolare sunt autorizate de ISU. Restul sunt un pericol public.

Vorbim despre școli și grădinițe care s-ar putea prăbuși sau în caz de incendiu, copiii și profesorii ar deveni victime sigure. Situația e cu atât mai halucinanta cu cât, în 2015, erau mai multe școli autorizate de pompieri.

Situația a fost confirmată, cel puțin parțial, de Constantin Rada – vicepreședintele FSLI (Federaţia Sindicatelor Libere din Învăţământ).

„Faptul că nu au autorizație, este o situație de ani de zile, dar nimeni nu vrea să facă ceva. Din cauza lucrurilor care s-au întâmplat în București, ISU mai dă foarte greu o autorizație de funcționare. Ministerul Educației trebuie să aducă la aceeași masă toate instituțiile pentru a rezolva problema. Noi nu avem o statistică, dar în general colegii spun că multe școli nu au autorizații”, a spus la Realitatea TV Constantin Rada.

Marian Banu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Școlar București a negat că în București există școli care stau să se prăbușească, dar a admis că multe instituții de învățământ nu sunt autorizate de ISU.

Citeste mai mult pe REALITATEA.NET: http://www.realitatea.net/colile-i-gradini-ele-pericol-public-doar-39-de-unita-i-sunt-autorizate_1980330.html#ixzz4JtKT9aXw
Follow us: @realitatea on Twitter

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.