spot_img
spot_imgspot_img
20.5 C
Vaslui
20-mai-2024

Primarul Grigore Munteanu a murit în mijlocul familiei, dupã patru luni de suferintã la pat

- Advertisement -

REGRETE… Grigore Munteanu, fostul primar al Vasluiului de dinainte de 1989, a plecat dintre noi, la finele sãptãmânii trecute, dupã o lungã suferintã. Anul trecut, fostul primar comunist, un profesionist adevãrat, care a iubit acest oras extrem de mult, a suferit un atac vascular cerebral. A fost dus, în stare foarte gravã, la Spitalul Judetean de Urgentã, fiind salvat de medici. A mai trãit, stând la pat, timp de patru luni, stingându-se în mijlocul celor dragi. Temut si respectat, deopotrivã, în timpul cât a condus municipiul Vaslui, un om cu suflet mare, care ajuta pe oricine îi cerea sprijinul, Grigore Munteanu este cel care a construit, între anii 1981 si 1989, cât s-a aflat în conducerea administrativã a municipiului Vaslui, aproape 7.000 de apartamente, într-o perioadã în care, în oras, erau 42.000 de salariati. Înmormântarea primarului cãruia vasluienii îi datoreazã mult respect va avea loc marti, de la ora 11.00, la Biserica Adormirea Maicii Domnului.

Familia Munteanu s-a reunit pentru a-l conduce pe ultimul drum pe cel care a fost un primar adevãrat al Vasluiului, din perioada comunistã, regretatul de acum Grigore Munteanu. Fostul primar al orasului – cel mai probabil, a avut cea mai longevivã domnie în fruntea primãriei Vaslui, în timpul comunismului, conducând institutia timp de aproape opt ani – a murit la 82 de ani, regretat de toti cei care l-au cunoscut în timpul activitãtii sale. Ca o ironie a sortii, actualul primar Vasile Pavãl era seful Serviciului Sistematizare din cadrul primãriei Vaslui, în vremea în care Munteanu conducea primãria, deci l-a cunoscut foarte bine pe edilul care a construit, în Vaslui, mii de apartamente, în perioada în care a condus orasul. În momentul în care a suferit acel accident vascular cerebral, care l-a tintuit la pat ulterior, Pavãl a fost sã-l viziteze pe fostul sãu sef. “Am fost la dl. Munteanu si am stat cu el, câteva minute. Auzisem cã e în spital si am dorit sã-l vãd, pentru cã am colaborat foarte bine cu dânsul, cât timp a fost primar si îi port un respect deosebit”, spunea, în mai a.c., primarul Pavãl. În perioada în care Munteanu a fost primar, în oras s-au construit în jur de 7.000 de apartamente, cu o medie de 1.000 de apartamente pe an.

Pavãl lucra îndeaproape cu regretatul primar din perioada comunismului: 1.000 de apartamente pe an, la Vaslui

Vasile Pavãl, actualul primar al Vasluiului, era pe atunci un tânãr inginer venit de pe bãncile facultãtii. Pavãl a lucrat îndeaproape cu Munteanu în acei ani, fie cã a rãspuns de fondul locativ al orasului, fie în calitate de sef al Serviciului Sistematizare din cadrul primãriei. “A fost, cât timp am lucrat împreunã, un om bun, muncitor, punea suflet pentru Vaslui. Se lucra aproape non-stop, pentru a construi orasul. În perioada în care dl. Munteanu a fost primar, s-au ridicat cartierele Garã si 13 Decembrie, cu mii de apartamente, fiecare”, îsi aminteste actualul primar. În perioada lui Munteanu s-a modernizat actualul Stadion Municipal, care a fost inaugurat în octombrie 1989. Pentru a marca acel eveniment, au venit în tribune peste 12.000 de salariati de la fabricile din Vaslui, verificând, pe viu, cum se comporta stadionul, cu atât de multi oameni în tribune. Sunt multe de spus despre ceea ce a reprezentat Grigore Munteanu pentru Vaslui si pentru vasluieni. Marti, de la ora 11.00, toti cei care l-au cunoscut si l-au apreciat pentru ceea ce a fãcut pentru judetul Vaslui pot sã-i aducã un ultim omagiu, înmormântarea urmând sã aibã loc la biserica Adormirea Maicii Domnului, din centrul orasului.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.