spot_img
spot_imgspot_img
17.2 C
Vaslui
19-mai-2024

Bugetar la judet: salariatii CJ Vaslui vor primi o micã avere, când pleacã în concediu!

- Advertisement -

BANI… Cei peste 100 de angajati ai Consiliului Judetean Vaslui au un nou Contract Colectiv de Muncã, încheiat la finele lunii august, contract care prevede unele lucruri benefice pentru functionari, cum ar fi sporuri de tot felul, dreptul la o sumã importantã de bani, la plecarea în concediu, zile de concediu foarte multe, peste an, si tot felul de alte chestiuni. Sindicatul Salariatilor din Administratia Publicã Localã a judetului Vaslui, adicã sindicatul functionarilor din CJ Vaslui, a cerut negocierea noului CCM, obtinând o serie de concesii si conditii foarte bune. Astfel, la plecarea în concediu, fiecare angajat primeste vouchere de vacantã, în valoare de aproape 4.000 de lei, lucru cu care putine institutii din judet se pot lãuda.

“Functionarii publici (de la Consiliul Judetean Vaslui, n.r.) vor primi vouchere de vacantã care reprezintã contravaloarea a trei salarii de bazã minime brute pe tarã garantate în platã, pentru un salariat, în decursul unui an fiscal”, se aratã în noul Contract Colectiv de Muncã de la Consiliul Judetean. În plus, “functionarii care lucreazã în conditii grele, periculoase sau vãtãmãtoare vor primi un spor de cinci zile la concediul de odihnã anual”. Totodatã, cei peste 100 de angajati ai CJ Vaslui vor primi un spor de 10%, pentru “conditii periculoase sau vãtãmãtoare”. Care sã fie acele conditii “periculoase”? Sã sarã vreun dosar de pe birou si sã-l loveascã în cap pe angajatul de la judet, ca în “Dosarele X”?

Functionarii CJ Vaslui nu au voie sã facã politicã, în institutie

“Salariatii CJ Vaslui au obligatia ca, în exercitarea atributiilor care le revin, sã se abtinã de la exprimarea sau manifestarea opiniilor politice, care nu trebuie sã influenteze în niciun mod impartialitatea lor în rezolvarea sarcinilor care le revin”, se mai aratã în noul CCM. În cazul decesului unui angajat al Consiliului Judetean, familia acestuia va primi, timp de trei luni, echivalentul salariului de bazã din ultima lunã de activitate a functionarului public decedat. Functionarii care vor lucra în timpul noptii – este greu de crezut cã vom asista la asa ceva, câtã vreme la ora 16.00 toti salariatii de la CJ Vaslui rup usile, sã plece acasã! – vor primi un spor de 25% din salariul de bazã, cu conditia sã lucreze cel putin trei ore pe noapte.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.