spot_img
spot_imgspot_img
19.2 C
Vaslui
28-mai-2024

Legea RCA se schimbă în maximum două săptămâni. Decontare directă, maşină la schimb, amenzi uriaşe pentru asigurători

- Advertisement -

Guvernul va lua în discuție, la începutul săptămânii viitoare, ordonanța de urgență pentru modificarea legii RCA. Autoritatea de Supraveghere Financiară și-a dat deja avizul și urmează ca tot săptămâna viitoare, cel târziu peste două săptămâni, actul normativ să fie votat în plenul Parlamentului.

Chiar dacă, inițial, Guvernul și Parlamentul au urmat căi paralele pentru modificarea legii, se pare că în prezent, în urma demersurilor ASF, a fost agreată varianta de la Senat care va fi promovată de Guvern, sub forma unei ordonanțe de urgență, scrie profit.ro.

Această variantă este susținută și de către organizațiile patronale ale transportatorilor, care își regăsesc în ordonanță majoritatea doleanțelor.

Citeşte şi Ce prevederi conţine proiectul de ordonanţă de modificare a RCA-ului

Concret, șoferii vor putea încheia polița RCA pe orice perioadă de la o lună la un an, multiplu de o lună, și vor putea achita prima în rate. În prezent, asigurarea se poate face doar pe perioade de șase luni sau un an, iar prima nu poate fi achitată în rate.

De asemenea, pe perioada reparațiilor, șoferii păgubiți vor beneficia de mașină la schimb oferită de către asigurător. În plus, șoferii vor putea alege să suspende polița în perioadele în care nu utilizează automobilul.

Cea mai importantă modificare este, însă, introducerea sistemului de decontare directă, contestat aprig de asigurători, dar susținut atât de ASF, cât și de organizațiile transportatorilor. După ce noua lege va intra în vigoare, plata despăgubirilor nu va mai fi făcută de asigurătorul șoferului vinovat, ci direct de către firma care a emis RCA pentru șoferul care a suferit dauna.

Citeste mai mult pe RTV.NET: http://www.romaniatv.net/legea-rca-se-schimba-in-maximum-doua-saptamani-decontare-directa-masina-la-schimb-amenzi-uriase-pentru-asiguratori_313849.html#ixzz4K1xV7x8O

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.