spot_img
spot_imgspot_img
19.2 C
Vaslui
28-mai-2024

Prețurile de transfer, val de controale: La ce trebuie să se aștepte companiile?

- Advertisement -

Un val de controale ANAF va viza, pe final de an, prețurile de transfer, o arie considerată cu risc fiscal ridicat, iar strategiile companiilor vor trebui remodelate, în acest context, pentru a evita riscurile de ajustare a bazei impozabile de către organele fiscale, arată o analiză a companiei de consultanță fiscală Contexpert.

“Interesul autorităților pentru această zonă este în creștere, cu precădere pentru că guvernele din toată lumea cooperează în domeniul taxării pentru a reuși să impoziteze profiturile acolo unde sunt obținute și unde are loc activitatea economică. Recent, guvernul a aprobat memorandumul BEPS (Base Erosion and Profit Shifting) care țintește schemele de optimizare a profiturilor utilizate de companiile multinaționale sau de grupurile de companii”, explică Andreea Steinhart, partener Contexpert. Ea precizează că prețurile de transfer au impact asupra întregii configurări a activității companiei. De exemplu, având în vedere că prețurile de transfer influențează modul în care venitul impozabil este distribuit în alte țări, cu diferite rate de impozitare, sunt afectate veniturile acționarilor.

Pentru 2017, consultanții Contexpert anticipează că verificările în zona prețurilor de transfer se vor intensifica, mai ales în contextul în care marii contribuabili vor fi obligați să întocmească dosarul prețurilor de transfer, dacă depășesc anumite praguri de semnificație a tranzacțiilor realizate în 2016, până pe 25 martie, dată până la care trebuie depusă declarația de impozit pe profit.

sursa: http://www.profit.ro/stiri/preturile-de-transfer-val-de-controale-la-ce-trebuie-sa-se-astepte-companiile-15564359

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.