spot_img
spot_imgspot_img
13.1 C
Vaslui
28-mai-2024

Festivalul nesimtirii: zeci de vasluieni umiliti pentru un bilet!

- Advertisement -

NERVI… Vasluienii au fost la un pas de a se lua la bãtaie în centrul orasului, ieri, în prima zi în care s-au pus în vânzare biletele la Festivalul Umorului „Constantin Tãnase”. Acestia îi acuzã pe organizatori de modul anevoios în care s-au desfãsurat lucrurile: o singurã casã de bilete, o vânzãtoare depãsitã de situatie si multi vasluieni care nu au respectat regula impusã de Consiliul Judetean, aceea de a nu cumpãra mai mult de douã bilete/persoanã, „maxim zece bilete pentru un cuplu”, dupã cum s-a exprimat Dumitru Buzatu, presedintele Consiliului Judetean. Au fost si persoane care au cumpãrat si 60-70 de abonamente sau bilete, spre mare nemultumire a celor care au stat la coadã sub soarele care ardea totul în jur. Intrigati de acest lucru, vasluienii care au stat ieri la coadã pentru a prinde mãcar douã bilete, si-au iesit din fire.

La ora 14.00, ieri, s-a deschis o casã de bilete improvizatã, în centrul Vasluiului, unde toti cei care doresc sã vinã la Festivalul Umorului puteau gãsi bilete sau abonamente pentru întreaga sãptãmânã. Un vasluian a fost printre primii care a cumpãrat abonamente: „Eram al treilea, în fatã, când s-a deschis casa de bilete. Stiti ce am vãzut cu totii? Cã toate locurile din centrul sãlii erau ocupate. Nu sunt smecheri domnii acestia de la judet? Si-au luat bilete si abonamente pentru ei, iar noi, prostimea, stãm aici si ne batem pe câteva locuri”, a spus omul. Într-adevãr, din dispozitia conducerii Consiliului Judetean, toate locurile bune din sala de spectacole au fost date cãtre cei 100 de salariati de la CJ Vaslui, cãtre zecile de salariati de la Prefecturã, plus cei 33 de consilieri judeteni, toti primind câte un abonament pentru toate spectacolele, în valoare de 150 de lei. Locuri bune, pe alese, pentru smecherii din Palatul Administrativ, care au privit pe geam si s-au amuzat cum oamenii fãrã relatii stau la coadã, ore în sir, în soare, pentru un bilet.

Culmea tupeului: sã vii cu tabel de la primãrie si sã iei un pumn de bilete, în bãtaie de joc!

„Nu e frumos, nu e normal ceea ce se întâmplã. Regula trebuie sã fie pentru toatã lumea: maximum douã abonamente pentru toatã lumea. Nu mi se pare corect sã vinã unii si sã ia 50-60 de bilete deodatã, iar altii sã stea si douã ore la coadã. Am auzit de la un om care a fost aici de la prima orã de la deschiderea casei de bilete cã toatã zona de mijloc era bifatã, deci biletele se dãduserã încã de dinainte de fi puse în vânzare. E bãtãie de joc. Uitati, aceastã persoanã a luat 64 de bilete, e normal asa ceva? Ce face cu ele?”, a întrebat un vasluian nemultumit. Ce s-a întâmplat? În jurul orei 16.00, la rând a ajuns o doamnã la 30 si ceva de ani, care a luat bilete cu zecile. Aproape un sfert de orã coada nu s-a miscat, pentru cã femeia avea de dat o multime de bani pentru cele 64 de bilete cumpãrate. În total, a plãtit aproape 2.000 de lei, în timp ce oamenii strigau la ea: „Ce faci cu biletele? Speculã? Nu ti-e jenã, sã cumperi atâtea zeci de bilete, în timp ce noi stãm pentru un amãrât de bilet?”. Contactatã de reporterii VRN, femeia a spus cã este reprezentanta primãriei Vaslui si a fost trimisã de colegii din primãrie, sã cumpere bilete tuturor. „Am luat un singur bilet pentru mine, iar restul sunt pentru colegii din primãrie, o parte din ei chiar angrenati în acest festival. Nu putea sã vinã toatã primãria sã se aseze la rând, nu stiu dacã asta e asa o chestiune de discutat, dar, în orice caz, nu e nicio ilegalitate… Nu vând bilete la negru, am venit aici cu lista tututor colegilor care au vrut bilet”, a rãspuns femeia. Auzind ce s-a întâmplat, Dumitru Buzatu, presedintele Consiliului Judetean, a luat foc. „Cum sã ia 64 de bilete? Eu am spus cã se vor vinde maxim douã bilete de cuplu, la maxim cinci spectacole, cã sã ia toatã lumea bilete sau abonamente. Nu stiu de ce conducerea Centrului Judetean al Creatiei Populare, care s-a ocupat de vânzarea biletelor si abonamentelor, nu a înteles ceea ce am spus. Îmi pare rãu cã oamenii nu au înteles mesajul meu”, a spus Buzatu.

Pânã si functionarii de la Centrul Creatiei Populare au cumpãrat 13 bilete!

Pentru cã nu au primit bilete de la serviciu, în calitate de organizatori, cei de la Centrul Creatiei Populare au trimis o reprezentantã în centru, care a stat la rând si a cumpãrat 13 bilete, la douã spectacole. Printre cei care au cumpãrat zeci de bilete s-a numãrat si fostul inginer sef de la Aquavas, Dorin Bãlãnescu, care a tinut coada în loc cam zece minute, pentru a cumpãra un pumn de bilete, culmea!, tot pentru primãria Vaslui. Una peste alta, ziua de ieri a arãtat cã vasluienii nu înteleg ce înseamnã respectul pentru cei din jur. Au fost si situatii tensionate, când un domn în vârstã s-a luat de vânzãtoarea de bilete, spunând cã se miscã foarte greu si mai degrabã ar lãsa pe altcineva în locul sãu. Speriatã, pentru cã erau si alti vasluieni care strigau la ea, femeia a spus cã va chema pe cineva de la pazã. Si un amãnunt interesant: în primele patru ore de la deschiderea casei de bilete s-au epuizat în jur de 80% din bilete si abonamente, vânzãtoarea plecând cu câteva zeci de mii de lei în geantã, fãrã nicio pazã, nimic.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.