spot_img
spot_imgspot_img
21.1 C
Vaslui
19-mai-2024

Iohannis: România sprijină planul franco-german pentru o apărare comună în UE

- Advertisement -

România susține inițiativa franco-germană în domeniul apărării comune în UE, a anunțat președintele Klaus Iohannis la întâlnirea cu omologul său francez, Francois Hollande.

„România este de acord și sprijină inițiativa franco-germană în domeniul apărării. Nu dorim o inițiativa care înlocuiește formatul NATO, ci o inițiativă care lucrează în completarea lui”, a spus Klaus Iohannis, la conferința de presă susținută alături de Francois Hollande, la vizita președintelui francez la București.

Hollande a vorbit la rândul său despre necesitatea ca UE să își protejeze frontierele. „La Bratislava trebuie să găsim soluția pentru a asigura securitatea și protecția frontierelor. Trebuie să ne asigurăm că apărarea europeană nu este doar un principiu evocat, ci trebuie să se realizeze în etape”, a spus președintele.

„Țările europene fac parte, majoritatea, din NATO. Trebuie să rămânem și să participam la acțiuni. În cazul acestei alianțe, și Europa trebuie să se organizeze. Trebuie să aiba capacitățile și mijloacele de apărare. În cazul în care într-o zi suntem amenințați, trebuie să fim autonomi. Chiar dacă țările europene sunt membre NATO, UE nu poate depinde de o putere externa în materie de apărare. Franța e foarte atașată de NATO, dar și de autonomia sa strategicăȚ, a mai spus Hollande, la București.

Citeste mai mult pe REALITATEA.NET: http://www.realitatea.net/iohannis-romania-sprijina-planul-franco-german-pentru-o-aparare-comuna-in-ue_1981306.html#ixzz4K9YhEs5w
Follow us: @realitatea on Twitter

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.