spot_img
spot_imgspot_img
17.2 C
Vaslui
19-mai-2024

Senat: Personalul de pe ambulanţe va beneficia de pensii speciale

- Advertisement -

Senatul a adoptat, miercuri, un proiect de lege prin care se reglementează statutul personalului din serviciile de ambulanţă, aceştia beneficiind de pensii speciale de 80% din media salariilor brute, inclusiv sporuri din ultimele 12 luni.

Persoanalul de pe ambulanţe beneficiază de pensie specială de serviciu după activitate în domeniu de cel puţin 20 de ani sau la vârsta de 57 de ani, însă poate fi menţinut în serviciu până la 60 de ani, potrivit Mediafax.

De pensia specială de serviciu poate beneficia şi personalul profesionist operativ de intervenţie care îndeplineşte condiţia de vârstă de 57 de ani, dar cu o vechime în activitatea operativă cuprinsă între 15-20 de ani. În acest caz, cuantumul pensiei va fi micşorat cu 1% din baza de calcul prevăzută la art. 19, pentru fiecare an care lipseşte din vechimea stabilită„, mai arată legea.

Personalul profesionist operativ de intervenţie care la data împlinirii vârstei de 57 de ani nu îndeplineşte condiţiile de vechime pentru acordarea pensiei speciale de serviciu beneficiază de pensie la data îndeplinirii cumulative a condiţiilor de vârsta standard şi a stagiului minim de cotizare pentru pensionare.

Proiectul de lege, adoptat cu 45 de voturi „pentru” şi 20 „împotrivă”, mai prevede că personalul operativ de intervenţie din cadrul serviciilor de ambulanţă judeţene şi serviciul de ambulanţă Bucureşti-Ilfov este persoanl contractual, poartă uniformă specifică şi exercită atribuţii stabilite de lege pentru aceste unităţi strategice, face parte din sistemul naţional de asistenţă publică integrată de urgenţă.

Citeste mai mult pe RTV.NET: http://www.romaniatv.net/senat–personalul-de-pe-ambulante-va-beneficia-de-pensii-speciale_314341.html#ixzz4KECoixSo

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.