spot_img
spot_imgspot_img
21.1 C
Vaslui
19-mai-2024

Schimbare majoră. Guvernul a aprobat noi reguli la contractele de credit pentru locuințe

- Advertisement -

Guvernul a adoptat miercuri o ordonanță de urgență care introduce reglementări mai stricte în ceea ce privește contractele de credit pentru bunuri imobile, prin care consumatorii sunt mai bine protejați în raport cu băncile. Astfel, instituțiile bancare nu mai pot majora comisioanele pe parcursul derulării contractului și nici marja de dobândă. Noul act legislativ elimină, de asemenea, o serie de comisioane abuzive

Prin noul act normativ, Guvernul a adus modificări celebrei Ordonanțe de urgență a Guvernului 50/2010 privind contractele de credit pentru consumatori. Noile reglementări transpun la nivel național dispozițiile Directivei nr. 2014/17/UE, potrivit unui comunicat de presă al Executivului.

Ordonanța se aplică tuturor contractelor de credit ce au ca obiect transferul dreptului de proprietate asupra unui bun imobil ori ce sunt garantate cu bunuri imobile, respectiv contractelor de credit legate în vreun fel de bunuri imobile destinate consumatorilor. Prin consumatori se înțelege persoanele fizice, inclusiv codebitorii, ce acționează în scopuri care se află în afara activității sale comerciale sau profesionale.

Ordonanța cuprinde prevederi referitoare la informarea corectă și completă a consumatorilor care solicită credite imobiliare sau garantate cu ipotecă. Informarea se referă atât la publicitatea produselor bancare, cât și la informarea precontractuală a consumatorilor.

Este vorba atât despre informații generale, care trebuie să fie corecte, clare și să nu fie susceptibile de a induce în eroare, cât și despre informațiile personalizate de care consumatorul are nevoie pentru a compara produsele de credit disponibile pe piață, a evalua implicațiile lor și a decide în cunoștință de cauză dacă încheie sau nu un contract de credit. Aceste informații sunt oferite prin intermediul Fișei Europene de Informații Standardizate (FEIS).

Citeste mai mult pe REALITATEA.NET: http://www.realitatea.net/guvernul-a-aprobat-noi-reguli-la-contractele-de-credit-pentru-locuin-e_1981831.html#ixzz4KFFTLkUW
Follow us: @realitatea on Twitter

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.