spot_img
spot_imgspot_img
23.3 C
Vaslui
20-mai-2024

Fostul deputat Cãrare, acuzat cã si-a angajat nevasta la cabinetul parlamentar, asteaptã o decizie

- Advertisement -

DISCUTII… Legea care prevede cã alesii care si-au angajat rudele la cabinetul parlamentar înainte de 21 august 2013 nu pot fi acuzati de conflict de interese a intrat, de ieri, în dezbaterea CCR. La sfârsitul lunii iunie, legea a fost adoptatã de cãtre deputati în unanimitate, dar a fost, ulterior, contestatã. Un fost parlamentar de Vaslui, ex-deputatul Viorel Cãrare, a crezut cã a dat lovitura, în mandatul 2008-2012, angajându-si nevasta la cabinetul parlamentar. Nevasta lui Cãrare, manager la firmele familiei Cãrare, a încasat de la stat în jur de 30.000 de lei, pentru acesti bani fiind deschis un dosar penal. Fostul deputat vasluian poate beneficia de clementa Curtii Constitutionale, însã rãmâne de vãzut ce decizie vor lua judecãtorii CCR.

Conform initiativei votate în iunie de Parlament, aceste interdictii au intrat în vigoare si produc efecte juridice începând de la data de 21 august 2013. Actul normativ a fost atacat la Curtea Constitutionalã a României, unul dintre motive fiind cã „ar putea conduce la un conflict juridic de naturã constitutionalã între Parlament si Înalta Curte de Casatie si Justitie”, deoarece legea introduce ea însãsi o interpretare cu privire la conflictul de interese. La Vaslui, este un fost parlamentar care asteaptã cu sufletul la gurã sã vadã finalul acestor dezbateri. Viorel Cãrare, fost deputat PDL de Vaslui în legislatura 2008-2012, este acuzat cã a încheiat douã contracte civile si un contract individual de muncã prin care si-a angajat cumnatul si sotia la biroul sãu parlamentar. Sotia acestuia a beneficiat de venituri salariale de 31.933 de lei, iar cumnatul sãu de venituri salariale de 12.768 de lei. De asemenea, în cazul fostului deputat, ANI a sesizat Parchetul Înaltei Curti de Casatie si Justitie, în vederea verificãrii indiciilor privind posibila sãvârsire a infractiunii de conflict de interese. Tot legat de Vaslui este si numele detinutului Relu Fenechiu, cel care a stat o lungã perioadã aici, în Penitenciarul Vaslui. Detinutul de lux Fenechiu, fost deputat PNL, este acuzat cã a încheiat, în legislatura 2008-2012, un contract civil prin care si-a angajat fratele în functia de consilier la biroul sãu parlamentar. Fratele a obtinut venituri salariale de 4.051 de lei. Cei doi frati Fenechiu sunt condamnati la 5 ani de închisoare pentru coruptie, în dosarul „Transformatorul”.

Alte cazuri celebre de parlamentari hrãpãreti

Stefan Vasile Beres, fost deputat UDMR în legislatura 2008-2012, este acuzat cã a încheiat douã contracte civile prin care si-a angajat sora în functia de consilier si pe fiul sãu în functia de referent la biroul parlamentar. Sora sa a obtinut venituri salariale de 37.646 de lei, iar fiul sãu de 26.203 lei. Reprezentant în relatia cu diaspora, William Gabriel Brânzã, fost deputat PDL în legislatura 2008-2012, este acuzat cã a încheiat un contract civil prin care si-a angajat fratele în functia de consilier la biroul sãu parlamentar. Fratele sãu a obtinut venituri salariale de 23.393 de lei. Mihãitã Calimente, deputat PNL, ar fi încheiat, în legislatura 2008-2012, un contract civil prin care si-a angajat fiul în functia de referent la biroul sãu parlamentar. Fiul sãu a obtinut venituri salariale de 33.258 lei. Si Petru Cãlian, fost deputat PDL în legislatura 2008-2012, are probleme cu legea, fiind acuzat cã a încheiat un contract civil prin care si-a angajat sotia în functia de consilier în cadrul biroului sãu parlamentar. Sotia sa a obtinut venituri salariale de 61.512 lei.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.