spot_img
spot_imgspot_img
21.1 C
Vaslui
19-mai-2024

Timpi diferiţi de semaforizare într-o intersecție și alte modificări importante în trafic

- Advertisement -

Cea mai importantă modificare se va produce la baza pasarelei Bucium. O alta vizează strada Sfântul Lazăr. Începerea şcolii a mărit numărul de plângeri.
Municipalitatea vrea să aducă modificări de trafic în una dintre cele mai circulate intersecţii din oraş. Este vorba despre zona Bucium – Poitiers, unde se formează cozi întinse de ma­şini, atât dimineaţa, cât şi după-amia­za, pe ambele sensuri de mers. Re­clamaţiile şoferilor au crescut semnificativ în ultimele zile, odată cu debutul anului şcolar.
Potrivit viceprimarului Radu Botez, una dintre idei este ca timpii de semaforizare din intersecţie să fie diferiţi în funcţie de oră. Astfel, dimineaţa, conducătorii auto care vin dinspre Bucium şi Poitiers să aibă timpi mai mari, iar cei care vin dinspre Bulgara, timpi mai mici. Totodată, după-amiază, situaţia se va inversa: timpi mai mici pentru Bucium şi Poitiers şi timpi mai mari pentru cei care vin pe pasarelă.
„Din cauza marcajelor actuale şi a modului de func­ţionare a semafoarelor, în prezent, dimineaţa, pe Bucium, la ora 8, coada este până la Trei Sarmale, iar după-amiaza se face coadă pe pa­sarelă până la Granit. Încercăm să rezolvăm problema cu timpi diferiţi de semaforizare în funcţie de ore“, a declarat viceprimarul Botez.
El a adăugat că au existat deja discuţii în Comisia de Circulaţie pe această temă şi urmează să fie luată o decizie.
O altă reglementare ar urma să fie aplicată în zona sediului Continental de pe bulevardul Poitiers.
„Cei de la Continen­tal doresc, între anumite ore, o faci­litare a accesului şi a ieşirii din in­cintă“, a precizat Botez.
Viceprimarul a mai menţionat că o altă discuţie din Comisia de Circulaţie a vizat introdu­cerea unei semaforizări la trecerea de pietoni de pe strada Sfântul Lazăr, în dreptul Auchan – Palas.
Debutul şcolii a supraaglomerat unele străzi

sursa: http://www.ziaruldeiasi.ro/stiri/timpi-diferiti-de-semaforizare-intr-o-intersectie-i-alte-modificari-importante-in-trafic–138960.html

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.