spot_img
spot_imgspot_img
21.1 C
Vaslui
19-mai-2024

Războiul prețului la RCA. Firmele de asigurări pun gaz pe foc: piața s-ar putea prăbuși

- Advertisement -

Războiul prețului la RCA ia amploare: în timp ce firmele de transport protestează în stradă, nemulțumite chiar și de decizia Guvernului de înghețarea de preț, iar parlamentarii cer demisia șefului ASF, firmele de asigurări atrag atenția asupra efectelor dezastruoase pe care le-ar putea aduce plafonarea prețurilor. Asiguratorii spun că plafonarea și înghețarea prețului polițelor RCA vor adânci criza actuală.

Presiunile constante pe care transportatorii le fac asupra Guvernului și Parlamentului au ca efect activarea Guvernului pentru adoptarea unei Ordonanțe de Urgență care prevede plafonarea și înghețarea prețului polițelor RCA pe o perioadă de șase luni, se arată într-un comunicat al Uniunii Naționale a Societăților de Asigurare și Reasigurare (UNSAR).

Asiguratorii consideră că, prin adoptarea acestei Ordonanțe de Urgență, transportatorii își vor maximiza profitul, în timp ce companiile de asigurări vor fi forțate să vândă la prețuri care vor adânci pierderile asigurătorilor pe segmentul de asigurări RCA.

„Mai mult, dacă prețurile impuse vor fi cele cerute de transportatori, de sub 5.000 de lei pe camion, această măsură va conduce la prăbușirea pieței, ajungându-se la o situație similară cu cea din trecutul recent, când, din cauza practicării prețurilor de dumping solicitate în prezent de transportatori, unele companii de asigurări au intrat în faliment, deoarece nu puteau acoperi daunalitatea”, se arată în comunicatul UNSAR.

Firmele de asigurări atrag atenția că înghețarea prețului polițelor RCA încalcă normele europene în vigoare. „O prevedere imperativă dintr-o directivă europeană, la care legislația internă ar trebui să se conformeze, este încălcată de România prin măsura luată astăzi”, spun asiguratorii. Aceștia cred că sunt create premisele ca România să fie sancționată pentru încălcarea legislației comunitare.

Citeste mai mult pe REALITATEA.NET: http://www.realitatea.net/razboiul-pre-ului-la-rca-firmele-de-asigurari-spun-ca-pia-a-s-ar-putea-prabu-i_1981876.html#ixzz4KJfvjwys
Follow us: @realitatea on Twitter

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.