spot_img
spot_imgspot_img
21.1 C
Vaslui
19-mai-2024

Un vasluian, în misiune pe elicopterul SMURD Iasi

- Advertisement -

Medicul Gabriel Olaru din cadrul Compartimentului Primiri Urgente a Spitalului Judetean de Urgentã Vaslui va face gãrzi pe elicopeterul SMURD Iasi. Asta dupã ce medicii si asistentii ieseni au spus cã nu sunt pregãtiti psihic sã urce din nou la bordul aparatului, dupã tragedia din 2 iunie, când elicopterul s-a prãbusit în Republica Moldova cu tot cu cei patru membri ai echipajului.

La mai bine de patru luni de la tragedia din Republica Moldova, când 4 membri ai echipajului si-au pierdut viata în Republica Moldova, serviciul UPU-SMURD Iasi se pregãteste sã primeascã un nou elicopter SMURD. Potrivit dr. Diana Cimpoiesu, medic-sef UPU-SMURD Iasi, urgentistii ieseni se tem sã mai urce la bordul unui elicopter. „Echipa nu este pregãtitã, este greu sã te gândesti la o pregãtire psihologicã, aceasta cu atât mai mult cu cât lucrurile din zbor nu tin de echipa medicalã, ci de echipa de piloti. Avem partial echipã medicalã, iar la momentul venirii elicopterului, membrii îsi vor exprima pe bazã de semnãturã dorinta de a face gãrzi pe elicopter. Din discutiile avute pânã acum în echipã, sunt care doresc, sunt si care nu mai doresc. Fiecare va face asa cum va decide, în concordantã cu familia lui.”, a declarat sefa UPU-SMURD Iasi pentru Evenimentul Regional al Moldovei. Asa s-a ajuns ca în ajutorul medicilor ieseni sã sarã colegii lor de la alte spitale din Moldova. „Am cerut aprobare pentru 24 de ore, pentru a primi colaboratori în continuare de la spitale, cum era si înainte de producerea accidentului. Vor veni doi medici de la Roman, un medic de la Spitalul Vaslui si unul de la Spitalul Militar, care si-au exprimat dorinta în acest sens” a mai afirmat dr. Diana Cimpoiesu. Medicul de la Spitalul Judetean de Urgentã Vaslui, care va face gãrzi pe elicopterul SMURD Iasi, va fi dr. Gabriel Olaru.

Medicul ne-a declarat cã nu se teme sã zboare si sã salveze vieti pentru cã i-a intrat microbul în sânge. Cazurile care au nevoie de interventia elicopterului SMURD, sunt cazuri cu adevãrat grave, care necisitã cunostinte temeinice de medicinã de urgentã si care îi aduc desigur mari satisfactii profesionale medicului Gabriel Olaru, unul dintre cei mai buni specialisti în urgentã pe care îi are Spitalul Judetean de Urgentã Vaslui.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

1 COMENTARIU

  1. Acest tradator Olaru Gabriel nu are ce cauta in medicina!te duci la spital cu simtome de lesin ameteala si te trimite acasa ca s-a deranjat abulanta fara motiv!nu vreau sa fiu rea dar pe alcoolici ii ia si le pune perfuzii!dezamăgitor!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.