spot_img
spot_imgspot_img
21.1 C
Vaslui
19-mai-2024

În Ziua Crucii, la Suletea s-a înfãptuit unirea cu comuna Cucoara din Republica Moldova (FOTO)

- Advertisement -

EVENIMENT…Micuta, dar tumultoasa comunã Suletea a îmbrãcat haine de sãrbãtoare de Ziua Crucii. De data aceasta, Ziua Comunei a avut o semnificatie mai aparte. S-a consfintit înfrãtirea cu comuna Cucoara din Republica Moldovei. Vedeta spectacolului a fost micuta Ioana Lorena Popa, de 4 ani si jumãtate, care a încântat asistenta cu un superb dans tigãnesc.

Ziua Crucii a fost cu noroc pentru locuitorii din Suletea. Sãrbãtoarea satului s-a tinut, desi nimeni nu mai credea cã se poate. Pe ultima sutã, primarul Tamas a gãsit resurse financiare pentru ca si în micuta comunã de lângã Murgeni sã rãsune doinele si horele de peste Prut, fiindcã anul acesta aici s-a semnat si înfrãtirea cu comuna Cucoara din Republica Moldova. “Nu stiam nimic acum douã zile, dacã vom face sau nu sãrbãtoarea satului. Ne suna doamna primar pe peste Prut, fiindcã stabilisem ca de Ziua Crucii sã semnãm înfrãtirea cu comuna dumneaei si noi stabilisem sã o facem de ziua satului, si nu stiam ce sã-i zic. Nu gãseam bani de niciun fel. La Suletea, de când sunt primar, nu s-a cheltuit nici un leu din buget pentru astfel de actiuni. Si acum nici un sponsor nu confirma. Dar, ca prin minune, am gãsit finantare si când le-am spus celor din Primãrie cã vom face zilele satului, colegii din primãrie îsi fãceau cruce. Dar am reusit. Ne-am mobilizat si iatã cã sãrbãtoarea s-a tinut”, a spus primarul sãtenilor adunati la eveniment.

Oaspeti de seamã la Suletea

Delegatia din comuna Cucoara de dincolo de Prut a fost condusã de primãrita Tatiana Dinosenco si a numãrat peste 20 de persoane. Aici au fost întâmpinati de primarulul Ciprian Tamas si de prefectul judetului, Daniel Olteanu. În ajutorul primarului din Suletea au sãrit “prietenii” din PNL, Florin Ionel, primarul comunei Tãcuta, Adrian Pantea, primarul comunei Botesti, presedinta Organizatiei de Femei, Oana Iovu, si nelipsitul Dan Cain, consilier judetean, un fiu de nãdejde al satului. “Suletea reprezintã pentru mine o oazã de civilizatie. Oameni gospodari, multi tineri care nu si-au pãrãsit satul si un primar inimos. Am rãspuns cu drag invitatiei si am vrut sã vãd cu ochii mei cum aratã o comunã cu care noi, liberalii, ne mândrim. Pot sã spun cã m-am simtiti minunat si m-au trecut fiorii când s-a semnat înfrãtirea cu comuna de peste
Prut. Dacã nu se vrea unirea României cu Moldova, noi o putem face, pas cu pas, comunã cu comunã. Salut delegatia din Republica Moldova si sper ca doamnele care astãzi au venit la noi sã le spunã celor din Cucoara cã suntem alãturi de ei”, a spus Oana Iovu.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.