spot_img
spot_imgspot_img
17.2 C
Vaslui
19-mai-2024

Andrei Năstase: „Oligarhizarea RM – rezultatul unei simbioze între nomenclatura sovietică şi grupările anilor 90 la putere”

- Advertisement -

Oligarhizarea RM s-a produs după ce la putere s-a instaurat un regim format din reprezentanţi ai nomenclaturii sovietice şi membri ai unor grupări din anii 90, afirmă liderul Platformei Demnitate şi Adevăr, Andrei Năstase.

„Problema principală a sistemului politic de la noi din ţară constă, după părerea mea, în faptul că timp de 25 de ani acesta scoate la suprafaţă numai politicieni din acelaşi sistem. Întotdeauna a funcţionat regula de fier: „Nu poţi pretinde la puterea politică dacă nu ai făcut parte din acest sistem de coordonate ani de zile”. Nomenclatura sovietică s-a recalificat în cea naţională şi a condus ţara până în 2001. Atunci au nimerit în acest cerc şi cei care au venit la putere în 2009. După 2001, în loc de o nouă elită politică, formată în perioada post-sovietică, s-a produs o revanşă şi la putere pur şi simplu s-a întors nomenclatura sovietică. În 2009 a avut loc o „amestecare de sânge”, să zicem aşa. O parte din nomenclatura anilor 2001-2009 s-a unit cu o parte din grupările anilor 90. Anume această simbioză a dus la oligarhizarea completă şi la capturarea statului”, susţine Andrei Năstase, într-un interviu.

Şi majoritatea politicienilor de opoziţie vin din vechiul sistem şi acum visează să se întoarcă în el, mai spune liderul DA.

sursa: http://jurnal.md/ro/politic/2016/9/16/andrei-nastase-oligarhizarea-rm-rezultatul-unei-simbioze-intre-nomenclatura-sovietica-si-gruparile-anilor-90-la-putere/

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.