spot_img
spot_imgspot_img
21.1 C
Vaslui
19-mai-2024

Ovidiu Rîpanu, fost şef Serviciu Achiziţii LOTO: Loteria stă pe un munte de bani şi trebuie cheltuiţi (referat DNA)

- Advertisement -

Ovidiu Rîpanu, fost șef al Serviciului Achiziții din cadrul Companiei Naționale Loteria Română (CNLR), le-a spus unor colegi, într-o discuție din vara anului 2009, că instituția în care lucrează dispune de foarte mulți bani, care pot fi cheltuiți astfel încât și ei să beneficieze de o parte din sume.

Declaraţia a apare în referatul DNA prin care procurorii au cerut vineri arestarea preventivă a lui Ovidiu Rîpanu și a lui Gheorghe Benea, fost director general al CNLR.

„Suspectul Rîpanu Ovidiu a inițiat o discuție în care a făcut referire la faptul că CNLR are foarte mulți bani prevăzuți în buget și că trebuie cheltuiți, folosind următoarea exprimare: ‘Loteria stă pe un munte de bani și trebuie cheltuiți’. În acest context, suspectul Rîpanu Ovidiu i-a precizat suspectului Gheorghiu Dan că înlocuirea parcului auto este o modalitate în care ar putea fi cheltuiți banii CNLR”, se arată în referatul DNA.

Conform sursei citate, pentru a-i câștiga încrederea interlocutorului, Rîpanu i-a vorbit despre practicile folosite de el în materie de achiziții în perioada în care a lucrat în alte societăți cu capital de stat și a reușit să beneficieze ilegal de bani publici.

„În continuare, suspectul Rîpanu Ovidiu i-a sugerat suspectului Gheorghiu Dan să întocmească o situație cu toate cheltuielile pe care le-a avut CNLR cu parcul auto în anii 2008-2009, precizându-i să țină cont atât de reviziile care s-au efectuat, cât și de cheltuielile cu reparațiile. (…) De asemenea, suspectul Rîpanu Ovidiu i-a explicat că procedează în această modalitate pentru a crea aparența că eforturile financiare pentru întreținerea și reparațiile autovehiculelor din parcul auto, pe care Loteria îl avea în exploatare la momentul respectiv, erau foarte mari și astfel să se inducă ideea necesității schimbării acestuia prin achiziționarea unor autovehicule noi”, se mai menționează în referatul DNA.

Citeste mai mult pe RTV.NET: http://www.romaniatv.net/ovidiu-ripanu-fost-sef-serviciu-achizitii-loto-loteria-sta-pe-un-munte-de-bani-si-trebuie-cheltuiti-referat-dna_314834.html#ixzz4KR9T9ocx

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.