spot_img
spot_imgspot_img
16.3 C
Vaslui
28-mai-2024

Încã un proiect de mobilitate pentru elevii profilului tehnic, de la Liceul „Stefan Procopiu” Vaslui

- Advertisement -

În perioada 1 septembrie 2016 – 31 august 2017, Liceul „Stefan Procopiu” Vaslui va fi beneficiarul proiectului Erasmus+ „Innovation, Competence and Success for the Future Professionals in the European Context”, contract proiect nr. 2016-1-RO01-KA102-024159. Mobilitãtile propuse prin proiect se adreseazã elevilor de la clasele a IX-a, a X-a si a XI-a, învãtãmânt liceal si profesional, din domeniile de pregãtire: Mecanicã, Industrie textilã si pielãrie, Electric/Electronicã si automatizãri.

Proiectul Erasmus+ „Inovare, competentã si succes pentru viitorii profesionisti în context european” -acronim ICS-CEu vizeazã colaborarea Liceului „Stefan Procopiu” Vaslui, România, cu parteneri din trei tãri europene: Germania, Polonia si Portugalia. Obiectivul general al proiectului este dezvoltarea competentelor profesionale ale elevilor din învãtãmântul profesional si tehnic în vederea asigurãrii tranzitiei de la scoalã la viata activã. Printre obiectivele specifice ale proiectului se numãrã: dobândirea cunostintelor si dezvoltarea abilitãtilor practice în domeniile mecanicã, industrie textilã si pielãrie, electric/electroniccã si automatizãri, pentru un învãtãmânt profesional de calitate care sã faciliteze accesul tinerilor spre piata muncii; desfãsurarea activitãtilor de pregãtire practicã a participantilor în conditii reale de muncã oferite de organizatiile partenere si îmbunãtãtirea competentelor lingvistice.

Trei fluxuri de mobilitate

Activitãtile proiectului sunt structurate pe 3 fluxuri. La stagiul de pregãtire practicã: „Proiectarea computerizatã a circuitelor electrice si electronice” participã 8 elevi de clasa a IX-a, a X-a, a XI-a care se specializeazã în domeniul electric/electronicã si automatizãri. Vor avea posibilitatea de dezvoltare a competentelor practice de proiectare computerizatã si dobândirea abilitãtilor de proiectare a circuitelor electrice si electronice utilizând aplicatii software de proiectare si elemente PLC, programming pentru elevi. Perioada de derulare este 6-19 nov 2016, în Dresda, Germania. Stagiul de pregãtire practicã: „Deservirea, reglarea, întretinerea si repararea masinilor pentru cusãturi elastice” vizeazã formarea abilitãtilor practice pentru 10 de elevi de clasa a X-a, profil Tehnic, domeniile Mecanicã si Industrie textilã si pielãrie conform competentelor cheie si tehnice precizate în Standardele de pregãtire profesionalã. Prin activitãtile practice desfãsurate, viitorii beneficiari ai stagiului vor acumula cunostinte si abilitãti necesare dezvoltãrii profesionale. Perioada de derulare este 15-28 mai 2017, în Wroclaw-Polonia. La stagiul de pregãtire practicã: „Abilitãti practice în activitãti de proiectare în domeniul electric si electronic” participã 8 elevi de clasa a IX-a, a X-a, a XI-a care se pregãtesc în calificãri din domeniul electric/electronicã si automatizãri si vor participa la activitãti de proiectare si realizare practicã a circuitelor electrice si electronice, activitãti de simulare a circuitelor proiectate, mãsurare a mãrimilor electrice rezultate, verificare si reglare a parametrilor mãsurati, identificarea erorilor de functionare a circuitelor electrice si electronice si remedierea acestora. Perioada de derulare este 10-23 iunie 2017, în Braga-Portugalia. Elevii înscrisi pentru procesul de selectie trebuie sã îndeplineascã mai multe conditii si vor sustine urmãtoarele probe: test grilã pentru cunostinte de specialitate si interviu pentru verificarea nivelului de cunostinte în limba englezã. Nota finalã se va calcula ca medie aritmeticã între cele douã probe. În caz de egalitate, departajarea se va realiza luând în considerare nota la testul de specialitate.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.