spot_img
spot_imgspot_img
17.2 C
Vaslui
19-mai-2024

Ilie Lungu, primarul din Salcea, şi celelalte trei persoane reţinute în dosarul fraudei de la evaluarea naţională, eliberaţi înainte de expirarea celor 24 de ore

- Advertisement -

Ilie Lungu, primarul oraşului Salcea, a stat în arest preventiv doar aproximativ cinci ore. Ordonanţa de reţinere pentru o perioadă de 24 de ore emisă joi după-amiază de procurorii DNA Suceava în jurul orei 18.00 a fost revocată în jurul orei 22.30 de procurorii de la structura centrală a DNA. Totul s-a petrecut în baza unei cereri de revocare depuse de Simona Stolerciuc, avocata care a reprezentant-o pe profesoara de română Nicoleta Zettel, care este şi director al Şcolii Gimnaziale Plopeni. Cererea a fost analizată în regim de urgenţă, iar motivele invocate de avocata Nicoletei Zettel, conform cărora ordonanţa de reţinere nu ar fi fost motivată suficient de bine, iar infracţiunile reţinute în sarcina suspecţilor nu erau susţinute de probe, au fost considerate temeinice de procurorii structurii centrale a DNA. În aceste condiţii, ordonanţa de reţinere emisă pe numele directoarei Şcolii Gimnaziale Plopeni a fost revocată. Prin extensie, au fost revocate şi celelalte trei ordonanţe de reţinere emise în acest dosar şi care îi priveau pe primarul Ilie Lungu, pe profesorul de matematică Mihai Gîză de la Şcoala Gimnazială Plopeni şi pe Mariana Raţă, femeie de serviciu la aceeaşi unitate şcolară.
Despre această situaţie extrem de rară am încercat să aflăm mai multe informaţii de la reprezentanţii structurii centrale a DNA. Aceştia au declarat că momentan în acest dosar nu se publică nici o informaţie, nici despre acuzaţiile aduse celor patru persoane reţinute şi eliberate în scurt timp şi nici despre motivele care au stat la baza surprinzătoarei decizii de joi seară.
Dosarul îşi va continua cursul, iar săptămâna viitoare vor urma noi audieri şi, cel mai probabil, o parte dintre suspecţi sau chiar toţi vor fi trimişi în judecată.

sursa: https://www.monitorulsv.ro/Local/2016-09-17/Ilie-Lungu-primarul-din-Salcea-si-celelalte-trei-persoane-retinute-in-dosarul-fraudei-de-la-evaluarea-nationala-eliberati-inainte-de-expirarea-celor-24-de-ore

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.