spot_img
spot_imgspot_img
17.2 C
Vaslui
19-mai-2024

Dacian Cioloş vrea eliminarea plăţii CASS pentru veniturile multiple ale aceleaşi persoane

- Advertisement -

Guvernul ia în calcul să elimine obligaţia ca o persoană care obţine venituri din mai multe surse să plătească la fondul de sănătate pentru fiecare sumă obţinută. Anunţul a fost făcut de premierul Dacian Cioloş pe un cont de socializare, în replică la nemulţumirea unui contribuabil. Acesta se plângea că o persoană care are şi salariu şi pensie trebuie să plătească 5,5% din ambele venituri către bugetul de sănătate.

Premierul Dacian Cioloş a intrat în această dimineaţă în dialog cu românii care scriau comentarii pe contul său de Facebook. Una dintre ele se plângea de plata contribuţiilor la fondul de sănătate.

„Dacă o persoană e pensionară, spre exemplu, dar este şi managerul unei mici firme, trebuie să platească la sănătate de două ori: o data ca pensionar, o data ca manager. De ce ? E vorba de o singura persoana! I se fac prestatii de sănătate duble?”, se plânge contribuabilul pe contul de socializare al premierului. În replică, Dacian Cioloş i-a scris că este într-adevăr vorba despre o aberaţie legislativă pe care Guvernul se gândeşte să o corecteze.

Un alt internaut i s-a plâns premierului că, în şcoli, sunt solicitate în continuare copii legalizate ale documentelor, deşi procedura a fost schimbată prin ordin de ministru. Dacian Cioloş l-a îndemnat pe părinte să refuze să dea copie legalizată.

Mai mult, ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu, a fost pus de premier să verifice de ce direcţiile de sănătate publică cer în continuare copii legalizate pentru obţinerea certificatului de conformitate, deşi Guvernul a schimbat legea.

Citeste mai mult pe REALITATEA.NET: http://www.realitatea.net/dacian-ciolos-vrea-eliminarea-platii-cass-pentru-veniturile-multiple-ale-aceleasi-persoane_1982865.html#ixzz4KdN8Dg7x
Follow us: @realitatea on Twitter

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.