spot_img
spot_imgspot_img
17.2 C
Vaslui
19-mai-2024

Imprumuturile contractate de Primaria Bacau s-au facut cu incalcarea legii

- Advertisement -

La doi, respectiv un an de zile de la contractarea unor credite semnificative care au angajat bugetul local pâna in anul 2026, Curtea de Conturi da verdictul: „nu s-au respectat prevederile legale”, iar primaria a ajuns intr-o „zona de risc”, indatorând prea mult bugetul local. Primul imprumut s-a luat pentru a sustine proiectul european al termoficarii, iar cel de-al doilea pentru a finanta Thermoenergy iarna trecuta.

Consilierii locali bacauani au luat act la una din sedintele precedente si si-au insusit un raport al Curtii de Conturi care a venit ca urmare a unei actiuni de control care a avut drept scop verificarea legalitatii contractarii finantarilor rambursabile si pe de alta parte utilizarea acestora.

Perioada verificata a fost 1 ianuarie 2013 – 31 decembrie 2015 si a scos la iveala cum, pentru a sustine anumite obiective, s-a angajat bugetul local nu pentru un an sau doi, ci pentru inca zece de acum incolo.

Curtea de Conturi a aratat clar ca in 2014 Primaria Bacau a deschis o linie de credit la CEC Bank, cu o valoare de 107 milioane de lei. Dar, contrar hotarârii de Consiliu Local aprobata de consilieri, prin care se preciza ca perioada de maturitate a contractului va fi de pâna la 12 ani, Vasile Tescaru, primar interimar la acel moment, semneaza, in dreptul municipiului prelungirea cu inca doi ani a creditului.

sursa: http://www.desteptarea.ro/raport-oficial-al-curtii-de-conturi-imprumuturile-contractate-de-primaria-bacau-s-au-facut-cu-incalcarea-legii/

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.