spot_img
spot_imgspot_img
21.1 C
Vaslui
19-mai-2024

Transportatorii somează firmele de asigurări să publice metoda de calcul la RCA

- Advertisement -

Patronatele din Transporturi le cer firmelor de asigurări să dea dovadă de transparență în calculul tarifelor RCA, potrivit unui comunicat comun al mai multor asociații din domeniu.

Transportatorii spun că societăți de asigurări similare din toate țările UE pot să opereze asigurări RCA la tarife de 5-10 ori mai mici decât în România, fără să clameze pierderi și cer Parlamentului să asigure prin ASF un comportament corect al firmelor de asigurări pe segmentul asigurării obligatorii RCA.

„Invităm toate firmele care nu pot face publice în mod transparent metodele de calcul ale valorilor RCA să renunțe la RCA! Considerăm ca o culme a ipocriziei această abordare a firmelor de asigurări, similară cu cea a cuceritorilor de noi teritorii de acum peste 500 de ani! Totală lipsă de respect față de piața românească pe care acționează!”, se spune în comunicatul UNTRR, APTE 2002, Fort și Apulum.

Potrivit acestora, asiguratorii încearcă să obțină cât mai mulți bani, iar ASF, care nu reușește să reglementeze și să supervizeze piața asigurărilor obligatorii RCA din România. „Datele sunt prezentate de ASF cât mai complicat, cât mai derutant, pentru a face cât mai dificil un calcul pe baza acestora. Din partea asiguratorilor, cifrele referitoare la RCA sunt și mai discrete”, mai spun patronatele din Transporturi.

Citeste mai mult pe REALITATEA.NET: http://www.realitatea.net/transportatorii-someaza-firmele-de-asigurari-sa-arate-cum-calculeaza-rca-ul_1983400.html#ixzz4Kifgb48C
Follow us: @realitatea on Twitter

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.