spot_img
spot_imgspot_img
12.8 C
Vaslui
28-mai-2024

Dacian Cioloș: Nu intenţionăm să creştem nicio taxă şi niciun impozit, până la sfârşitul mandatului

- Advertisement -

Prim-ministrul Dacian Cioloş a afirmat în faţa Parlamentului că actualul Guvern nu intenţionează să mărească impozite sau taxe, până la sfâşitul acestui mandat şi a mai punctat că bugetul din 2016 nu a fost unul care să lase prea mult loc de manevră, însă există o creştere economică bună. Astfel, în semestrul I din 2016, economia ţării a crescut cu 5,2%, în timp ce estimarea pentru întreg anul curent este de 4,8%, fiind luate în calcul la această estimare şi riscurile externe. Reamintim că premierul a susţinut un discurs, în Parlament, cu privire la situaţia economică a ţării. PSD a făcut această cerere după ce în spaţiul public au apărut mai mai multe informaţii contradictorii, inclusiv legate de modificarea Codului fiscal.

Dacian Cioloş a declarat că Guvernul s-a axat pe stimularea investiţiilor şi crearea de locuri de muncă, mai exact pe transferul creşterii economice spre crearea de locuri de muncă. De asemenea, acesta a mai spus că resursele s-au canalizat şi spre infrasctructură, spre investiţii, în special în zonele devaforizate ale ţării, precum Dobrogrea, Moldova şi Oltenia.

Update 16.35. Premierul a revenit la microfonul tribunei, pentru a răspunde acuzaţiilor lansate de Liviu Dragnea:

UPDATE 17.00 Cioloş şi-a luat notiţe în timp ce şeful PSD îl critica iar apoi, a revenit la tribună cu o serie de precizări, spunând că pentru el, patriotism înseamnă să nu minţi, să fii judecat după fapte.

„Domnul Dragnea îmi spune că nu înțelege româna pe care o vorbesc. Eu nu vorbesc și nici nu vreau să învăț limba română a demagogiei, a populismului, a spune lucruri doar de dragul de a da bine. Spuneați că această creștere economică nu se vede în buzunarele oamenilor. Poate problema este că această creștere nu s-a văzut nici în buzunarele clientelei politice și probabil că asta afectează mai mult și limba aceasta română probabil că nu o știu și nici nu vreau să o învăț. Pentru mine patriotismul nu inseamna discursuri sforaitoare. Pentru mine inseamna bun simt, a-ti tine cuvantul, sa iti asumi ceea ce stii ca poti sa faci si nu mai mult. Pentru mine, om crescut la tara, asta inseamna patriotism si nu am nevoie de lectii de patriotism. Pentru mine patriotismul este mult prea profund pentru a veni cu el in piata publica”, a spus Cioloş.

UPDATE 15.40 Liviu Dragnea a venit la microfon imediat după ce premierul şi-a terminat discursul şi a precizat că premierul Dacian Cioloş nu a vorbit în limba română, spunând că de fapt, parlamentarii au aflat că într-un an de zile, Guvernul tehnocrat nu a facut nimic.

Citeste mai mult pe REALITATEA.NET: http://www.realitatea.net/dacian-ciolos-discurs-in-parlament-despre-situatia-economica_1983167.html#ixzz4KijLNqY6
Follow us: @realitatea on Twitter

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.