spot_img
spot_imgspot_img
16.3 C
Vaslui
28-mai-2024

Mesajul străzii, după votul Senatului: „Oprea, eşti cercetat, trebuie să fii judecat”

- Advertisement -

Câteva mii de persoane și-au anunțat participarea la un protest față de votul senatorilor, care au blocat anchetarea lui Gabriel Oprea în cazul morții polițistului Bogdan Gigină. Manifestația, inițiată pe Facebook, va avea loc joi seară în București, un eveniment similar fiind programat și la Cluj. Şi familia poliţistului, dar şi procurorii DNA şi preşedintele Klaus Iohannis au tras un semnal de alarmă în legătură cu votul din Parlament. Anchetatorii susţin că întreaga investigaţie e blocată şi nu se va afla cine e de vină pentru moartea poliţistului.

Protestul anunțat pentru joi, de la ora 18:00 și până la 21:00, în fața Senatului are numele „Oprea, eşti cercetat, trebuie să fii judecat.

În jur de 2.600 de oameni își anunțaseră participarea la manifestație, până miercuri dimineață.

„Ieşim în stradă pentru cei care nu mai sunt printre noi şi nu-şi mai pot cere singuri dreptatea. Poliţistul Bogdan Gigină a murit în timpul serviciului, când era antemergător pe motocicletă şi deschidea drumul coloanei oficiale organizate pentru ministrul de interne, şeful său. Un poliţist a murit, dar cel identificat de procurori ca vinovat de ucidere din culpă nu va ajunge în faţa justiţiei, din cauza celor din Senatul României, care se cred deasupra legii. Fraţilor, nu sunteţi. Nici dumnezei şi nici invincibili. De aceea, joi ieşim în stradă, chiar la voi acasă, domnilor senatori. Noi, simpli cetăţeni indignaţi venim la intrarea dinspre Senat a Parlamentului României, să-l comemorăm pe Bogdan Gigină şi să cerem dreptate. Poate aşa vă amintiţi că nu există vreo diferenţă magică între noi şi voi, că legea este aceeaşi pentru toţi şi că justiţia trebuie lăsată să-şi facă treaba”, se arată în mesajul de protest.

73 de senatori au respins, luni, cererea DNA de încuviinţare a urmăririi penale pentru ucidere din culpă, în dosarul privind decesul poliţistului Bogdan Gigină.

Citeste mai mult pe REALITATEA.NET: http://www.realitatea.net/mesajul-strazii-dupa-votul-senatului-oprea-esti-cercetat-trebuie-sa-fii-judecat_1984009.html#ixzz4KsijtIwQ
Follow us: @realitatea on Twitter

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.