spot_img
spot_imgspot_img
17.2 C
Vaslui
19-mai-2024

Gofman descrie detaliat istoricul devalizării sistemului bancar: „Actele sunt intenţionat secretizate; Probele de care dispun nu pot fi făcute publice până RM nu va ieşi din captivitatea clanurilor”

- Advertisement -

Fostul şef-adjunct al Serviciului Prevenirea şi Combaterea Spălării Banilor din cadrul Centrului Naţional Anticorupţie, Mihail Gofman, a publicat un raport amplu în care descrie de-a fir a păr istoricul evenimentelor care au dus la devalizarea sistemului bancar din RM.

„Informaţie de importanţă majoră referitor la diversiunea contra statului RM care a avut ca scop subminarea securităţii naţionale şi economice a ţării prin devalizarea sistemului bancar autohton de miliarde de lei. Prin prezenta doresc să aduc la cunoştinţă că, începând cu luna august 2013, am fost şi sunt ţinta de exterminare prin diferite modalităţi de către un grup criminal, care continuă până în prezent, inclusiv a familiei mele şi rudelor apropiate. Am fost concediat ilegal şi mişeleşte din cadrul CNA drept urmare a unor acţiuni de denigrare prin mass-media, tentative de iniţiere a dosarelor penale pe numele meu si a rudelor apropiate mie. Acţiunile sus-menţionate au avut drept scop de a mă intimida şi a stopa investigaţiile legate de delapidarea sumelor exorbitante din sistemul financiar-bancar al RM, (în special din Banca de Economii, Banca Socială, Unibank etc), care au dus la devalizarea economiei ţării cu toate consecinţele de rigoare la ziua de astăzi”, se spune în sesizarea adresată mai multor oficiali străini.

„Acţiunile în cauză au fost organizate de un grup criminal de persoane din domeniul afacerilor, care sub acoperirea instituţiilor de stat, au preluat 68 la sută din sistemul bancar autohton, în special al preluării băncilor sistemice ale Republicii Moldova”, continuă Mihail Gofman.

sursa: http://jurnal.md/ro/economic/2016/9/21/gofman-descrie-detaliat-istoricul-devalizarii-sistemului-bancar-actele-sunt-intentionat-secretizate-probele-de-care-dispun-nu-pot-fi-facute-publice-pana-rm-nu-va-iesi-din-captivitatea-clanurilor/

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.