spot_img
spot_imgspot_img
16.3 C
Vaslui
28-mai-2024

UPDATE: A fost gasită mama bebelușului abandonat la Biserica din Huși

- Advertisement -

UPDATE: Mama copilului părăsit în curtea Bisericii Catolice „Sfântul Anton de Padova” a fost identificată. Așa cum bine a intuit părintele vicar, Cătălin Ștefan Rotărașu, a fost vorba despre femeia care venise, cu puțin timp înainte la Surorile Franciscane, pentru a cere de mâncare. Are 28 de ani și este din satul Albești. Ea a fost dusă la audieri, unde a susținut că, părăsită de tatăl copilului, plecat la muncă peste hotare, „nu a știut ce să facă cu cel mic”, așa că s-a gândit să îl abandoneze. Medicii spitalului din Huși au susținut că micuțul este bine, este îngrijit și Protecția Copilului este competentă să ia decizii în cazul său. „Poate fi vorba despre o depresie specifică perioadei de după naștere și femeia ar putea să își revină, ca să își ia copilul acasă”, au spus cadrele medicale.

Mamã fãrã suflet: si-a abandonat puiul, în frig, în grota Bisericii Catolice din Husi!

INUMAN…Abia nãscut, un prunc a fost abandonat de mamã, fãrã niciun fel de remuscãri, în curtea Bisericii Catolice din Husi. Scâncetele bebelusului nu au înduplecat-o pe femeie, care l-a lepãdat pe micut, în grota din curtea lãcasului de cult. Plânsul copilului a fost auzit de o elevã, care trecea prin zonã si care imediat a alertat preotul. Pãrintele vicar al lãcasului a chemat autoritãtile, micutul fiind dus la Spital. Politistii au demarat o anchetã pentru identificarea persoanei care a comis acest gest îngrozitor.

Nici bine nu s-a stins ecoul faptelor Ninei, mama care si-a pãrãsit cei 4 copii, cu vârste între 1 si 6 ani, fugind în lume cu iubitul gãsit pe Facebook, cãci husenii au parte de o altã veste, la fel de socantã! O femeie a abadonat ieri un prunc abia nãscut, în curtea Bisericii „Sfântul Anton de Padova”. Micutul era învelit într-o pãturicã de culoare albastrã si, cel mai probabil, plânsetul sãu era provocat de frig, afarã fiind o dupã-amiazã destul de rãcoroasã. Paula, o adolescentã care trecea prin fata Bisericii, l-a auzit si nu a putut rãmâne nepãsãtoare. Fata s-a dus în fata grotei construite în interiorul curtii, unde a vãzut copilul, înfãsurat în acea pãturicã. Imediat i-a cerut ajutorul pãrintelui vicar, Cãtãlin Stefan Rotãrasu, care a solicitat interventia autoritãtilor. La fata locului a venit în scurt timp o Ambulantã, care l-a preluat pe copil si l-a transportat la Spitalul municipal „Dimitrie Castroian” din Husi. Politistii au început cercetãrile pentru identificarea persoanei care a abandonat copilul în curtea Bisericii. Pãrintele vicar, Cãtãlin Stefan Rotãrasu, a precizat cã este posibil ca mama copilului sã fie o femeie ce, în aceeasi zi, venise sã cearã surorilor franciscane, al cãror sediu se aflã în proximitate, niste alimente. „Copilul a fost descoperit de o elevã catolicã, ce trecea pe aici. Fata, Paula se numeste, m-a anuntat de gãsirea copilului. La rândul meu, am sunat la 112. A venit Ambulanta si l-a luat pe cel mic, ce mie, la o primã vedere, mi se pãrea în regulã. Bãnuiesc, dar fãrã a fi sigur, cã femeia care a mers azi sã cearã alimente la surorile franciscane, spunând cã vine de la Vaslui, ar putea fi mama care l-a lãsat pe copil aici. Oricum, politistii îsi fac datoria si vor gãsi persoana în cauzã. Din punctul meu de vedere, este un gest care nu poate fi fãcut de o mamã. Niciun animal nu ar putea face asa ceva”, a spus, cu tristete, pãrintele vicar, Cãtãlin Stefan Rotãrasu.

Se fac cercetãri pentru gãsirea mamei!

Politistii sunt pe urmele persoanei care si-a abandonat pruncul. „În legãturã cu acest caz, putem spune cã bebelusul, un bãietel, a fost transportat la Spitalul Husi. Apelul la 112 s-a fãcut azi, la 14, 36. Deocamdatã, se fac cercetãri pentru a afla identitatea persoanei care a abadonat copilul în curtea Bisericii Catolice din Husi”, a precizat Loredana David, reprezentanta IPJ Vaslui. Cadrele medicale au spus cã starea copilului este bunã, urmând ca specialistii Protectiei Copilului sã se ocupe îndeaproape de acest caz. „Este bine cã mãcar i-a dat în minte sã îl lase undeva unde sã poatã fi vãzut la timp. Altele îl pun în pungã si îl aruncã. Mãcar individa aceasta, dacã a fost o femeie, l-a lãsat în curtea unei Biserici. Mame fãrã milã, fãrã suflet, si ea, ca si Nina, care a pãrãsit 4 copii nevinovati. Sã fie pedepsite si decãzute din drepturi. Nu se pot numi mame”, au spus husenii, revoltati de cele întâmplate.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.