spot_img
spot_imgspot_img
21.1 C
Vaslui
19-mai-2024

Coincidență sau aranjament de tipul Salvamont? Licitațiile pentru Bachus au fost anulate

- Advertisement -

Licitațiile publice pentru atribuirea celor două contracte pentru organizarea Festivalului Bachus 2016 au fost anulate. Atât Consiliul Județean cât și Centrul Cultural Vrancea au decis că nici una din ofertele depuse de firmele înscrise nu se califică pentru a obține cei 583.333 de lei respectiv 540.000 de lei la care se adaugă TVA puși la bătaie pentru paranghelia dedicată podgorenilor. Contractele pentru Bachus 2016 au fost scoase la licitație de Consiliul Județean, pe data de 25 august, și de Centrul Cultural Vrancea pe 2 septembrie. Pe lângă abonații obișnuiți la parangheliile lui Oprișan precum OMP Events SRL sau Infinity Sound au depus oferte și firme cu tradiție în organizarea de evenimente precum Maxmedia Production SRL sau Media Consulta International SRL.

Ambele anunțuri de anulare a licitațiilor au fost publicate în aceiași zi, pe 16 septembrie, Consiliul Județean la ora 13.50 iar Centrul Cultural la ora 14.03. Diferă paragrafele din lege în baza cărora au fost luate deciziile. Reprezentanții CJ fac referire la art.212 alin. 2 din Legea 98/2016 privind achizițiile publice, potrivit căruia „pe parcursul procedurii de atribuire au fost constatate omisiuni în cadrul documentației de atribuire, iar autoritatea contractantă este în imposibilitatea de a adopta măsuri corective“. Centrul Cultural a apelat tot la articolul 212 dar la alineatul (1) paragraful c), conform căruia procedura se anulează dacă „încălcări ale prevederilor legale afectează procedura de atribuire sau dacă este imposibilă încheierea contractului“.
Având în vedere timpul scurt rămas până la data la care ar trebui să înceapă Festivalul Viei şi Vinului Bachus 2016, 13 octombrie, aproape sigur instituțiile vor să atribuie contractele prin încredințare directă sau prin negociere, cum s-a întâmplat și în cazul dotării Salvamont. Contractul de 1,944 milioane de lei, pentru dotarea Salvamont, a fost încredințat de Consiliul Județean Vrancea, condus de baronul PSD Marian Oprișan, prin negociere competitivă fără publicarea unui anunț de participare.

sursa: http://www.ziaruldevrancea.ro/actualitatea/1588834469-coinciden%C8%9B%C4%83-sau-aranjament-de-tipul-salvamont%3F-licita%C8%9Biile-pentru-bachus-au-fost-anulate-de-consiliul-jude%C8%9Bean-%C8%99i-centrul-cultural.html

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.