În timp ce angajaţii protestau în stradă cerând condiţii omeneşti de muncă şi salarii cât de cât decente, în spate, la birouri, şefii de la Iaşi parafau înţelegeri cu amicii afacerişti prin care instituţia era păgubită cu milioane de euro. „Ziarul de Iaşi“ publică astăzi deznodământul celui mai scandalos caz din seria lungă a jongleriilor de la Poştă: închirierea unui sediu în oraş, pentru activitatea Centrului de Tranzit. Astfel, în 2010, Poşta închiria de la un prieten al directorului de atunci un spaţiu pe Aurel Vlaicu pentru care plătea lunar 32.000 de euro. În tot acest timp, din 2010 până în 2016, sediul din zona Gării a stat nefolosit, iar amicul directorului a încasat nu mai puţin de 2,4 milioane de euro numai din chirie. Angajaţii de la Poştă spun cu năduf că banii daţi pe chirii ar fi ajuns, cu vârf şi îndesat, pentru o clădire nou-nouţă. Pentru că acum nu mai are contract, Poşta ieşeană caută un nou sediu pentru Centru de Tranzit, după ce a plătit milioane de euro pentru chirie.
În 2010, Poşta a închiriat de la un prieten al directorului de atunci un spaţiu în Tatarasi pentru care plătea lunar 32.000 de euro. In tot acest timp, sediul din zona gării a stat nefolosit. Angajaţii de la Poştă spun cu năduf că banii daţi pe chirii ar fi ajuns pentru o clădire nouă.
Poşta Română este în căutarea unui nou sediu pentru Centrul Regional de Tranzit, după ce în ultimii şase ani l-a îmbogăţit pe proprietarul actualului sediu cu circa 2,4 milioane de euro. Suma plătită de instituţia publică este de aproximativ cinci ori mai mare decât preţul pe care proprietarul Luciano Tiezzi l-a plătit în 2010 pentru achiziţia imobilului. De fapt, terenul şi clădirile de pe strada Aurel Vlaicu au fost achiziţionate de afaceristul italian cu puţin timp înainte de efectuarea tranzacţiei, semn că afacerea a fost încheiată „la pont”. Contractul semnat în august 2010 între Compania Naţională Poşta Română şi societatea italianului, Tegolino SRL, şi actele adiţionale ulterioare îşi vor încheia valabilitatea în primele zile ale anului viitor. Reprezentanţii CNPR au vizionat deja circa 10 clădiri care ar corespunde cerinţelor instituţiei, suprafaţa urmărită fiind de 1700 – 2000 mp. În prezent, Poşta are închiriată pe Aurel Vlaicu o suprafaţă de peste 4.000 mp la care se adaugă 3.800 mp de parcări, însă noul plan include, pe lângă noul imobil ce va fi închiriat, şi reutilizarea clădirii de 2000 mp de pe strada Gării, pe care Poşta o ţine în paragină de 3-4 ani. „S-au vizionat mai multe clădiri, am auzit de fostul sediul Opel de la Gold&Platin (n.r. – între timp, cele două clădiri din Miroslava au fost achiziţionate de Simba Invest, una din ele fiind scoase spre închiriere) sau de fostul sediu Fan Curier de lângă Moldoplast. Se lucrează şi la clădirea de la Gară, care putea fi folosită şi până acum, dar au avut unii interese să ducă Centrul de Tranzit în Dancu. Cu banii plătiţi acolo Poşta îşi lua propria clădire şi îi rămânea şi bani. Mulţi bani”, ne-a spus un reprezentant al CNPR.