spot_img
spot_imgspot_img
21.2 C
Vaslui
19-mai-2024

Gata, Murgeniul a scãpat de sãrãcie: Buta a “fugit” la Bruxelles!

- Advertisement -

PLIMBÃRET… Ioan Buta, primarul orasului Murgeni, a profitat la maxim de invitatia senatoarei PSD Gabriela Cretu si a ajuns, ieri dimineatã, în Bruxelles. Nu pentru a aduce proiecte europene sau a face schimburi de experientã cu vreun primar european, cum ar crede unii, ci pentru a se lãfãi în capitala UE pe banii contribuabililor. “Da, este adevãrat, am ajuns la Bruxelles, este vreme frumoasã. Ne-am plimbat prin centru si cam atât, nu am avut timp sã facem altceva… Încã nu am bãut berea belgianã, ci am bãut o bere fãrã alcool. Am sã vãd cât este de bunã berea de aici, în zilele urmãtoare”, a recunoscut Buta. Pentru a ascunde, chipurile, faptul cã este plecat la plimbare pe banii locuitorilor Murgeniului, Buta încearcã sã se dea mare: “Da, am sã fac o prezentare a orasului Murgeni, urmãtoarele zile. O sã vãd dacã pot sã aduc un proiect, ceva”. În fapt, doar minciuni, pentru cã, la Bruxelles, acesta nu va face altceva decât sã viziteze Parlamentul European, va mânca si va bea, în timp ce orasul Murgeni va rãmâne la coada Europei, în continuare. Rãmâne o întrebare, având în vedere cã invitatia la Bruxelles a fost fãcutã de senatoarea Cretu: nu cumva este o mitã electoralã mascatã din partea PSD, cã tot se apropie alegerile, pentru primarii pesedisti?

Un grup de zece primari din judetul Vaslui a poposit, ieri dimineatã, la Bruxelles. Edilii din judet, printre care se numãrã primarii de la Murgeni, Epureni, Fãlciu, Bãlteni, s-au dus la invitatia senatoarei PSD de Vaslui, Gabriela Cretu. Ne-am pus întrebarea, dacã tot nu mai este europarlamentar, cum a fãcut invitatia parlamentarul judetului nostru. “Primarii din judetul Vaslui sunt la o întâlnire pe teme de fonduri de coeziune/dezvoltare. Am fãcut o întelegere cu colegii mei europarlamentari. Au ceva datorii la mine… Nu doar judetele de unde sunt ei sã fie reprezentate. Mai ales cã regiunea noastrã chiar a utilizat fonduri, în comparatie cu altele”, a spus, seara trecutã, senatoarea Cretu. Cam asa stau lucrurile si asa au ajuns primarii vasluieni în capitala Uniunii Europene. Printre cei care s-au strecurat în delegatie – un abonat al excursiilor pe banii contribuabililor, peste tot prin Europa – este si primarul orasului Murgeni, Ioan Buta. “Ce sã facã primarul nostru, Buta, la Bruxelles? S-a dus sã ne scape de sãrãcie? Hai, sã fim seriosi, se plimbã pe banii nostri prin Europa”, spune un locuitor al Murgeniului. Alti localnici cred cã Buta este doar în excursie. “Te pomenesti cã face o prezentare a orasului Murgeni la Bruxelles. Este o glumã, nu? Probabil, s-a dus sã facã o bãutã bunã, cu bere belgianã, cã doar are balta peste, adicã primãria bani”, spune un alt murgestean.

Mincinosul din fruntea primãriei Murgeni: “Sper sã prezint orasul, sã aducem fonduri”

L-am sunat, asearã, pe primarul Murgeniului, Ioan Buta. Degajat, acesta a recunoscut cã este la Bruxelles la invitatia senatoarei Cretu. “Este vreme bunã aici, am ajuns aici pentru un schimb de experientã. Nu am apucat sã vizitãm nimic, ne-am plimbat putin prin centru, nu am fost la nicio institutie sau vreun muzeu. Mâine (marti, 18 octombrie, n.r.) voi merge alãturi de ceilalti primari în vizitã la Parlamentul European, suntem cam 30 de primari din toatã tara, de la Maramures, Suceava, Neamt, Vaslui, alte judete”, explicã primarul. L-am întrebat dacã vrea sã aducã vreun proiect pentru oras: “Da, sper sã prezint orasul Murgeni la Bruxelles, vrem sã crestem gradul de absorbtie a fondurilor europene. As vrea sã vorbesc despre proiectele pe care vrem sã le implementãm, însã mã tem cã vor rãmâne doar discutii”. Dincolo de minciunile cu proiectele pe care vrea sã le implementeze (sâc!), primarul Murgeniului recunoaste cã nu are de gând sã facã nimic constructiv pentru oras. Cum sã faci ceva pentru cei care te-au ales, când singura ta dorintã e sã vezi Europa, la invitatia unui parlamentar român? Pãi, nu?

Gabriela Cretu, o micã “mitã electoralã” pentru primarii vasluieni, înainte de alegerile locale

Este cel putin ciudat faptul cã senatoarea Gabriela Cretu face invitatia pentru zece primari din judetul Vaslui (atentie, de la PSD!) de a vizita Parlamentul European, cu câteva sãptãmâni înainte de declansarea alegerilor parlamentare. Nu cumva, fiind pe primul loc în lista de la Senat, senatoarea îsi asigurã maximul de voturi din cele zece localitãti ale judetului Vaslui, îndatorându-i pe primarii PSD cu astfel de vizite prin Europa? Nu stim, cert este cã parlamentara de Vaslui nu i-a însotit pe primari la Bruxelles. “Sunt raportor permanent pe guvernanta economicã, nu i-am mai însotit pe primari, a trebuit sã ajung la o altã conferintã”, ne-a spus Gabriela Cretu, printr-un mesaj de pe telefonul personal. Pe Facebook, am aflat cu ce se ocupã senatoarea Cretu, în aceste zile. “Sunt la Bratislava. Conferinta privind Stabilitatea, Coordonarea Economicã si Guvernanta în Uniunea Europeanã, ca raportare permanentã. Am dezbãtut cu scântei teme cunoscute. Dar am si ascultat douã interventii spectaculare venind din mediul academic. Despre evaziunea fiscalã, evitarea plãtii si neplata impozitelor. Cu argumente rar auzite în spatiul public. Sper sã obtin textele de la autori! Mã întreb retoric dacã principala cauzã a raritãtii acestor puncte de vedere nu este prea strânsa legãtura creatã între universitãti si mediul de afaceri. Uite asa, autonomia universitarã s-a transformat în tãcere universitarã… sau soaptã. Azi s-a vorbit cu glas tare!”, scrie parlamentara vasluianã. Desi Gabriela Cretu nu a ajuns la Bruxelles, este bine cã l-a trimis pe primarul Buta în capitala UE. Mai “spalã” si el niste bani europeni, din afacerile fãcute la primãrie.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.