spot_img
spot_imgspot_img
21 C
Vaslui
06-iun.-2024

“Ziua Portilor Deschise” la Garnizoana Bârlad

spot_imgspot_img
- Advertisement -

SÃRBÃTOAREA ARMATEI Marti, 25 octombrie, militarii Ministerului Apãrãrii Nationale sãrbãtoresc Ziua Armatei României. La Garnizoana Bârlad vor avea loc mai multe manifestãri printre care si cea mai asteaptatã de bârlãdeni: Ziua Portilor Deschise, care va avea loc pe 24 octombrie, la Cercul Militar din Bârlad, precum si retragerea cu torte a miliarilor, pe 25 octombrie seara. La toate activitãtile sunt invitati sã participe reprezentanti ai autoritãtilor publice locale, judetene si mass-mediei, cadre militare active din M.Ap.N. si M.A.I., cadre militare în rezervã si în retragere, veterani de rãzboi, reprezentanti ai institutiilor de educatie si culturã, precum si cetãtenii municipiului Bârlad.

Cu ocazia aniversãrii pe 25 ocotmbrie a Zilei Armatei Române, în garnizoana din Bârlad, vor avea loc depuneri de coroane pentru omagierea jertfelor înaintasilor, evocarea traditiilor de luptã ale Armatei României, retragere cu torte, precum si activitãti sportive. Programul manifestãrilor organizate de unitãtile militare din garnizoana Bârlad cuprinde: în perioada 19 – 21 octombrie, competitii sportive la care s-au înscris loturile sportive apartinând unitãtilor militare din garnizoanã si cele ale structurilor M.A.I. din municipiul Bârlad, precum si activitãti de promovare a imaginii Armatei României în institutiile de învãtãmânt. Pe 24 octombrie, între orele 10.00-14.00, pe platoul de lângã Cercul Militar Bârlad, cetãtenii municipiului pot vedea o expozitie de tehnicã si echipamente militare din dotarea unitãtilor, având loc “Ziua Portilor Deschise”.

Manifestãrile dedicate Zilei Armatei României se încheie în data de 25 octombrie, cu o serie de activitãti, astfel:

– ADUNARE FESTIVÃ cu militarii din garnizoanã, în cadrul cãreia se vor prezenta mesajele cu ocazia Zilei Armatei României si premierea cîstigãtorilor competitiilor sportive. Activitatea se va desfãsura între orele 08.15 – 09.00, la sediul Garnizoanei din Bârlad.

– CEREMONII MILITARE de depunere de coroane, defilarea gãrzilor de onoare si prezentarea de alocutiuni cu ocazia Zilei Armatei României. Activitãtile se vor desfãsura între orele 11.00 -12.00, la Cimitirul „Eternitatea” din Municipiul Bârlad.

– RETRAGERE CU TORTE. Activitatea se va desfãsura începând cu ora 19.00 pe itinerariul: intrare Grãdina Publicã – Bulevardul Republicii – Primãria Bârlad – sediul Garnizoanei Bârlad.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.