spot_img
spot_imgspot_img
26.8 C
Vaslui
02-iun.-2024

Cartierul Dric Husi: fãrã apã potabilã si cu drumuri înecate în noroi (foto)

- Advertisement -

DEZAMÃGITI Husenii din cartierul “Dric 3” si-au pierdut nu doar nãdejdea, dar se pare cã si rãbdarea, din cauza conditiilor în care trãiesc! Oamenii sustin cã au bãtut drumul degeaba anul acesta la Primãrie, unde s-au plâns alesilor locali, executivului, dar si consilierilor de drumurile înecate în noroi, de lipsa apei potabile si a canalizãrii. “Ni s-a promis cã pânã la toamnã vom avea mãcar un drum de piatrã. Nici iluminat stradal nu avem. Stâlpi sunt, dar fãrã becuri. Un consilier local m-a felicitat pe Facebook pentru cã sunt bãtãioasã, dar fãrã sã vinã cu vreo solutie, sã facã ceva concret”, spune, dezamãgitã, Cãtãlina Palade, mamã a trei copii.

S-au bucurat cã au primit o bucatã de pãmânt, gratuit, din partea Primãriei si, cu destul efort, unii si-au ridicat locuinte. Desi strãzile de pe “Dric 3” arãtau ca niste ulite din mediul rural, speranta a fost ca, odatã cu înfrumusetarea altor zone ale urbei, sã aibã si acest nou cartier partea sa de modernizare. “Ne-am mutat în mai si ni s-a spus cã pânã în toamnã vom avea mãcar strãzi cu pietre. Unii stau de ani de zile. Nu am fi vrut mai mult decât drumuri bune, acum, deodatã. Dar, iatã, vine iarna si tot în noroi am rãmas”, spune Cãtãlina Palade. “Eu am trei copii, doi învatã dimineata, unul dupã-amiaza. Mai sunt si alti copii, care merg pe jos pânã la scoalã. Unii învatã la Scoala 4, altii la Scoala 1. Toti ajung cu încãltãrile pline de noroi. Înainte de alegeri, domnul primar mi-a spus cã vom avea drum de piatrã pânã în toamnã. În septembrie, am vorbit iar cu domnia sa si mi-a spus sã asteptãm, cãci se face “pe rând”. Asa mi s-a zis”, sustine huseanca, a cãrei locuintã se aflã pe strada Nicolae Malaxa.

Un consilier local a trecut la fapte: a transmis felicitãri pe Facebook!

Oamenii din cartierul “Dric 3” sustin cã au fost de mai multe ori la Primãrie, mai ales când ploile transformau zona într-o mlastinã. Au vorbit cu primarul Ciupilan, cu viceprimarul Catargiu si chiar cu unii consilieri. Toatã lumea a dat din umeri sau a cerut rãbdare din partea locuitorilor. “Un consilier local, cãruia i-am spus necazul si i-am cerut ajutorul, m-a felicitat pe Facebook. În rest, povesti! Ni se pune un nod în gât când plouã. Te trezesti noaptea, sã duci masina pânã la asfalt, cã, dacã plouã, nu o mai poti scoate din curte. Nici iluminat stradal nu avem. Sunt stâlpi, dar nu sunt becuri puse. Sã mai spunem de apã potabilã?! Am cãrat de la o cismea, pânã sã ne facem o fântânã. Degeaba în casã e frumos, dacã afarã e dezastru. Ne-am îngropat banii în câmp! Dacã plouã si sunãm la Ambulantã, masina nu poate intra sã vinã la un caz”, sustine huseanca.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.