spot_img
spot_imgspot_img
15.6 C
Vaslui
21-mai-2024

Bãtãusii din Vãleni au cãlcat în picioare un elev de la Liceul „Procopiu”

- Advertisement -

Legea pumnului predatã de vãlenari si muntenari în scolile vasluiene

SUB TEROARE…Mai multi tineri din Vãleni si Muntenii de Sus au snopit în bãtaie un elev al liceului „Stefan Procopiu” din Vaslui. Scenele, de o duritate iesitã din comun, s-au petrecut ieri dimineatã, la magazinul din fata unitãtii de învãtãmânt si în sala de clasã. Bãtãusii au fost tocmiti de un coleg de clasã al victimei, care s-a rãzbunat astfel pentru o absentã primitã în urmã cu trei sãptãmâni. „Mi-a zis cã din cauza mea a luat absent. De atunci si-a pus prietenii sã mã urmãreascã si sã mã batã pe unde mã prind. Sãptãmâna trecutã am luat bãtaie în fata liceului <<Ion Mincu>>. 15 au sãrit pe mine. Am reusit sã scap si sã mã refugiez într-o scarã de bloc. Noroc cu paznicul de la <<Mincu>>, care a chemat jandarmii. Altfel, cred cã mã bãgau în spital. Azi (n.r. ieri) au intrat dupã mine în clasã, unde m-au bãtut cu pumnii si picioarele”, ne-a spus Cosmin, victima de ieri a vãlenarilor.

Incident grav, joi dimineatã, la Liceul „Stefan Procopiu” din Vaslui unde un elev de 17 ani a fost bãtut fãrã milã de o gascã de golani din Vãleni si Muntenii de Sus. Bãtaia s-a dat în douã runde. Prima, în pauza mare, lângã magazinul din fata liceului, a doua, chiar în sala de clasã, de fatã cu profesorul. Dovadã cã acesti mardeiasi din Vãleni si Muntenii de Sus nu mai au nicio limitã atunci când vine vorba de împãrtit pumni si picioare. Incidentul ne-a fost povestit chiar de Cosmin M., victima de ieri. „În pauza mare am iesit afarã. M-au prins lângã magazinul din fata liceului. Erau cinci, dar doar doi au sãrit sã mã batã. Unul m-a tinut si unul m-a lovit cu pumnii. Am reusit sã scap si am fugit în clasã. Urmãtoarea pauzã au intrat peste mine în clasã. M-au prins într-un colt de clasã si au început sã-mi dea cu pumnii si picioarele în cap. Imediat a intrat în clasã doamna profesoarã care avusese orã la noi. A încercat sã-l tinã pe unul, dar n-a reusit. S-a smucit si a fugit. Cei doi care au intrat dupã mine în clasã învatã tot în liceul ãsta. Unul e în clasa a X-a, celãlalt într-a XI-a. Dupã bãtaie, m-am dus la directoare unde am fost pus sã dau o declaratie. Conducerea scolii i-a gãsit pe bãtãusi si i-a chemat în sedintã. N-au mai venit. Au fugit de la ore.”

Bãtut si în fata Liceului „Ion Mincu”, în urmã cu o sãptãmânã

Cosmin nu se aflã la primul conflict cu gasca vãlenarã. Sãptãmâna trecutã acesta a fost asteptat de 15 indivizi în fata Liceului „Ion Mincu” unde a primit o altã paparã. „Atunci am avut noroc de paznicul de la <<Ion Mincu>>, altfel cred cã ajungeam în spital. 15 au sãrit sã mã batã. Dupã mai multi pumni si picioare încasate, am reusit sã mã refugiez într-o scarã. Între timp portarul de la liceu a sunat la jandarmi, care au venit imediat si au reusit sã-i prindã pe câtiva. Am înteles cã i-au amendat, dar degeaba. Tot ce vor ei fac. Mã mai urmãreau când ieseam de la ore, veneau dupã mine pânã acasã. Mai scãpam de ei, intrând ba într-un magazin, ba într-o scarã de bloc.”

Conflict pornit de la o absentã

Tot acest scandal a pornit în urmã cu trei sãptãmâni, când Cosmin era de serviciu pe clasã. „Profesorul m-a întrebat cine lipseste de la ora lui, iar eu i-am zis absentii. Unul dintre colegii care au chiulit e prieten bun cu bãtãusii ãia. Mi-a spus cã se va rãzbuna pe mine. De atunci a început totul”, ne-a mai spus Cosmin.

„Tot ce a depins de scoalã, în momentul incidentului, s-a fãcut”

Contactatã telefonic, Gina Cucos, directoarea Liceului „Stefan Procopiu”, a spus cã în urma bãtãii de ieri, conducerea unitãtii de învãtãmânt a deschis o anchetã. „Azi (n.r. ieri) a fost singurul incident din scoalã si este o consecintã a ceea se întâmplã între ei de trei sãptãmâni. Un elev al scolii noastre a intrat dupã el în clasã. Incidentul a fost stopat din timp de una dintre doamnele profesoare care erau acolo. Eu am intevenit, jandarmii au intervenit. E o rãfuialã personalã a lor. Nu e normal, indiferent de situatie, ca un copil sã fie agresat în scoalã. Elevul a dat declaratii, am fãcut o anchetã. Stim cine e cel vinovat. Este elevul nostru, nu au intrat strãini în scoalã. Problema e mai veche si eu nu am garantia cã ei, dupã ce vor termina programul, nu vor continua rãfuiala pe stradã. Tot ce a depins de scoalã în momentul incidentului s-a fãcut”, ne-a declarat directoarea Liceului „Stefan Procopiu” Vaslui.

În 2014, sapte vãlenari au bãgat un elev în spital

Bãtãusii din Vãleni nu se aflã la prima abatere de acest gen. În 2014, sapte tineri din comuna vasluianã au bãtut un elev de 16 ani din Hoceni pânã l-au bãgat în spital. Incidentul a avut loc tot la Liceul „Stefan Procopiu” si tot în timpul unei pauze. Agresorii au intrat în sala de curs si au început sã-si loveascã victima cu pumnii si picioarele, dar si cu un grilaj metalic de la un calorifer pânã au pus-o la pãmânt. Duritatea loviturilor i-a socat si pe angajatii Serviciului de Ambulantã, care l-au transportat pe elev la spital. „Ambulanta a fost solicitatã la Liceul <<Stefan Procopiu>> pentru un elev de 16 ani care fusese bãtut în sala de curs. La fata locului, ambulanta a gãsit copilul constient, stabil, dar cu traumatism cranio-cerebral si otoragie, îi curgea sânge din urechea dreaptã. A fost stabilizat si a fost transportat la Spitalul Judetean pentru investigatii”, declarau, atunci, medicii de pe ambulantã. Iatã cã au trecut doi ani de atunci, iar legea pumnului predatã de bãtãusii din Munteni si Vãleni continuã sã fie materie de bazã în scolile vasluiene.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.