spot_img
spot_imgspot_img
15.3 C
Vaslui
28-mai-2024

2011, 2015 şi 2016: Falsurile electorale, arma preferată a oamenilor lui Dodon în campaniile electorale

- Advertisement -

În toa­te cam­pa­ni­i­le elec­to­ra­le, în care a par­ti­ci­pat Igor Dodon, pre­şe­din­te­le Par­ti­du­lui Soci­a­liş­ti­lor din Republica Mol­do­va, sau un om apro­pi­at aces­tu­ia, au fost răs­pân­di­te mai mul­te infor­ma­ţii, care, ulte­ri­or, s-au dove­dit a fi fal­se. Prin aces­te şire­tli­cu­ri însă soci­a­liş­tii au încer­cat să câşti­ge ale­ge­ri­le doar că, de fie­ca­re dată, au pier­dut, scrie Ziarul de Gardă.

2011: Igor Dodon este can­di­da­tul PCRM la func­ţia de pri­mar al capi­ta­lei

În tim­pul unor dez­ba­te­ri elec­to­ra­le de la Pro TV, Igor Dodon, l-a acu­zat pe con­tra­can­di­da­tul său, Dorin Chir­toa­că, îna­in­tat de Par­ti­dul Libe­ral (PL), că ar fi cum­pă­rat cele 102 tro­lei­bu­ze din Bela­rus prin inter­me­di­ul unei fir­me din Româ­nia şi că, ast­fel, Chir­toa­că a pre­ju­di­ci­at buge­tul muni­ci­pal cu pes­te 2 mili­oa­ne de euro. Dodon a pre­zen­tat ca dova­dă în spri­ji­nul afir­ma­ţi­i­lor sale niş­te extra­se din Moni­to­rul Ofi­ci­al (MO) al Româ­ni­ei. Chir­toa­că a res­pins acu­za­ţi­i­le şi a făcut o sesi­za­re la Pro­cu­ra­tu­ra Gene­ra­lă, prin care cerea să fie veri­fi­ca­tă posi­bi­la fal­si­fi­ca­re a MO al Româ­ni­ei de către can­di­da­tul comu­niş­ti­lor. „Igor Dodon este fal­si­fi­ca­tor de docu­men­te ofi­ci­a­le şi va tre­bui să răs­pun­dă în faţa jude­că­ţii. A adus la cunoş­tinţa opi­ni­ei publi­ce docu­men­te fal­se şi aştep­tăm scu­ze­le lui Dodon în faţa tutu­ror ale­gă­to­ri­lor”, decla­ra atun­ci libe­ra­lul Chir­toa­că. Ulte­ri­or, Dodon a recu­nos­cut că ace­le pagi­ni au fost fal­si­fi­ca­te, însă a dat vina pe cole­gii săi de par­tid. „Acest Moni­tor Ofi­ci­al mi l-au băgat ai mei din par­tid şi mi l-au dat să-l sem­nez ca să-l duc la Cen­trul Naţio­nal Anti­co­rup­ţie şi la Pro­cu­ra­tu­ră”, afir­ma Dodon. La 15 iunie 2011, cu doar câte­va zile îna­in­te de turul doi al ale­ge­ri­lor loca­le, Dorin Chir­toa­că l-a acţio­nat în jude­ca­tă pe Igor Dodon pen­tru „apă­ra­rea onoa­rei, dem­ni­tă­ţii şi repu­ta­ţi­ei pro­fe­sio­na­le”. Chir­toa­că a pre­tins atun­ci înca­sa­rea unui „pre­ju­di­ciu moral de 12,5 mili­oa­ne de euro, care vor fi uti­li­zaţi în între­gi­me pen­tru pro­cu­ra­rea a 100 de tro­lei­bu­ze pen­tru mun. Chi­şi­nău”.

sursa: http://jurnal.md/ro/politic/2016/11/6/2011-2015-si-2016-falsurile-electorale-arma-preferata-a-oamenilor-lui-dodon-in-campaniile-electorale/

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.