Timp de opt zile, echipa Facultăţii de Ştiinţa şi Ingineria Alimentelor din cadrul Universităţii Dunărea de Jos din Galaţi a participat la cel mai mare şi important eveniment agricol din România, târgul INDAGRA, fiind singura facultate de acest gen din România care a participat la acest târg. Echipa facultăţii – coordonată de dr. ing. Petre Alexe şi compusă din: asistent doctor inginer Cristian Dima, doctorand Carmen Bolea şi Elena Ioniţă, Mihaela Turturică, Marina Chirilă, Mihai Cerbu, Simon Neagu şi Cornel Veliche – a prezentat la târg o gamă variată de produse alimentare inventate de studenţii gălăţeni în cele trei staţii-pilot ale facultăţii (de bere, carne şi lapte), staţii modernizate construite cu 3 milioane de euro, fonduri europene, unităţi ce reproduc la scară mică linii de fabricaţie ale întreprinderilor de produse alimentare.
Potrivit asistent doctor inginer Cristian Dima, de la Facultatea de Chimie Alimentară, produsele cu care s-a prezentat facultatea de la Galaţi se înscriu în noile tendinţe ale industriei alimentare, tendinţe care impun existanţa de produse dietetice, fără aditivi sau conservanţi, produse fără gluten – o provocare pentru producătorii de alimente. Facultatea de Ştiinţa şi Ingineria Alimentelor din Galaţi le oferă acestor agenţi economici soluţii de produse alimentare căutate de consumatori dar şi care pot fi obţinute fără costuri suplimentare de producţie. “Se doreste a se introduce noţiunea de «etichetă curată», cu cât mai puţini aditivi. Fără aceşti aditivi apar probleme tehnologice care ar putea afecta nu neapărat calitatea produsului, ci întregul proces tehnologic. Şi atunci, trebuie să vii cu ceva astfel încât să te aliniezi standardelor europene, dar să nu faci foarte multe modificări la linia tehnologică din fabrica respectivă, pentru că altfel s-ar impune costuri suplimentare pe care agenţii economici nu le doresc”, spune asistent doctor inginer Cristian Dima, coordonatorul echipei de studenţi ai facultăţii care au participat, timp de 8 zile, la Târgul Indagra.