PERFORMANTÃ… La doar 11 ani, vasluienii Andrada Maria Mihaiuc si Alexandru Ionut Sava au reusit sã devinã dublu campioni nationali la dans sportiv, clasa E. Titlul si l-au revendicat zilele trecute în cadrul Campionatului National de Dans Sportiv de la Sibiu, competitie care a adunat circa 500 de participanti din întreaga tarã. Cei doi se pregãtesc de trei ani de zile cu instructorii Silviu Cojocariu si Alexandra Lutic, de la Clubului “Dance Studio” Iasi, care, de douã ori pe sãptãmânã, vin la noi în oras pentru a-i atrena pe vasluieni în arta dansului modern.
În urmã cu douã sãptãmâni au mai participat la o competitie: Concurs International de Dans Sportiv – Timisoara Open Championship, unde au luat locul I. Acum se pregãtesc pentru o altã competitie. Sâmbãtã vor participa la un alt concurs, de data aceasta la Târgu Mures, alãturi de o pereche campioanã mondialã la dans sportiv.
Dans sportiv – frumos, elegant, dar scump
Reprezintã Vasluiul, îl ridicã pe culmile performantei în arta dansului modern, însã n-au parte de sustinere. Cel putin, de cea financiarã. Costurile pentru pregãtire, deplasare, cazare la diverse competitii, costumatii sunt foarte mari. “Este foarte costisitor. Acum, copiii trec la un nivel superior, care presupune foarte multi bani pentru costumatiile lor, dar si pentru încãltãminte. Sunt foarte scumpe. Din ianuarie, vor trece la altã clasã: categoria 12-15 ani (juniori 2). Asta înseamnã cã la fiecare concurs vor fi împãrtiti în douã categorii: standard si latino. Vom avea nevoie de douã costumatii diferite, cu încãltãmintea corespunzãtoare. Prin urmare, costurile se mãresc. Asta pe lângã pregãtirea lor, care nu e deloc ieftinã, pe lângã costurile de deplasare la concursuri si cazarea, pentru cã nu putem ajunge în ziua în care are loc concursul. La ultima competitie, am terminat la ora 17:00, iar acasã am ajuns la ora 22:00. A doua zi s-au dus la scoalã, deci sunt sacrificii enorme si din partea lor. Si reusesc sã aibã rezultate foarte bune si la scoalã, pentru cã nu vrem sã neglijãm aceastã parte. Încercãm sã-i sustinem pe cât putem, pentru cã nu concepem ideea sã le spunem cã nu mai pot face ceea ce îsi doresc. Trag nãdejdea cã, la un moment dat, cineva, cu suflet mare, se va gândi sã investeascã în acest sport, asa cum se întâmplã în alte judete ale tãrii”, ne-a spus Maria Mihaiuc, mama Andradei Mihaiuc.