spot_img
spot_imgspot_img
23.3 C
Vaslui
20-mai-2024

Aspirantii la Parlament spun… lucruri trãsnite!

- Advertisement -

DE NEVOTAT… O nevastã de preot de tarã care suspinã când spune cã este alãturi de profesori, pentru cã simte cã apartine cadrelor didactice – desi ea poartã o titulaturã de profesor doctor obtinutã la „apelul bocancilor” – plus un afacerist din Husi care nu are niciun discurs si se poartã mereu de parcã ar merge la prãsit (mai putin ziua de ieri, este adevãrat). Aceste douã personaje penibile, atentie!, riscã sã fie parlamentari de Vaslui, în lista PSD pentru Camera Deputatilor. Nevasta preotului de la Osesti, o fostã asistentã medicalã ruralã, pânã a prins „rãdãcini” în Vaslui, devenind peste noapte si profesor doctor, Ramona Mocanu, simte cã Parlamentul este aproape. Incompetenta directoare de muzeu – pe pozitia a cincea în lista PSD – si-ar dori sã facã mai multe pentru profesori, cei care se chinuie cu „materialul”, adicã acei copii adusi la scoalã, pentru cã asa îi numeste coana preoteasã pe elevi. Mai are si o expresie care tinde sã o facã vedetã, spunând cã este „calatã” pe sistemul educatiei, de parcã ea însãsi ar fi o macara! Un alt candidat, care are toate sansele sã ajungã deputat, de pe pozitia a patra a listei PSD la Camera Deputatilor, afaceristul Aurel Cãciulã, crede cã oamenii de afaceri ar trebui mai mult „obligati sã facã productie”, supãrat pe salariile din sistemul lohn. Fin observator al realitãtilor din Vaslui, huseanul spune cã oamenii pleacã si muncesc pe afarã câteva luni, dupã care vin în tarã si cer ajutoare si „alte minuni”. Întrebarea care se pune, când auzi acesti doi candidati, este: îndrãzniti sã credeti în asemenea candidati?

Prestatie jalnicã a celor doi candidati de pe lista PSD pentru Camera Deputatilor, Ramona Mocanu si Aurel Cãciulã. Pentru prima datã de la anuntul oficial al candidaturii celor doi candidati-problemã din lista de la PSD, acestia au iesit în public pentru a spune ce gândesc. Mai degrabã ar tãcea, pentru cã ar fi mai câstigati… Cãciulã are un discurs rudimentar, fãrã cap si fãrã coadã, demonstrând cã va fi ciuca bãtãilor în Camera Deputatilor, probabil toate televiziunile vor face bãscãlie de el. Ramona Mocanu are niste expresii golãnesti, pentru cã se simte „calatã” pe problemele din educatie, plus cã elevii care sunt adusi la scoalã sunt „materiale” cu care lucreazã cadrele didactice. Mai grav, desi nu a fost în stare sã facã o minimã actiune la Podu Înalt, în ziua de 10 ianuarie 2016, coana preoteasã de la Osesti vorbeste de potentialul turistic al judetului, desi ea însãsi nu are idee ce obiective sunt în acest judet.

Discursul unui viitor deputat, provenit din „orasul dintre vii”

„Mã numesc Cãciulã Aurel si vin din mediul de afaceri”. Asa s-a prezentat, ieri, huseanul Cãciulã, la lansarea oficialã a echipei de candidati PSD. Omul a tinut sã spunã, încã de la început, cã are idei pe care nu i le scoate nimeni din cap: „Fiecare are ideile lui, eu sunt legat de mediul privat. Eu am o problemã foarte mare cu forta de muncã, oamenii preferã sã lucreze câte trei luni afarã si vin înapoi în tarã pentru ajutoare sau alte minuni. Am sã caut sã stabilizez forta de muncã, fie prin cresterea salariilor sau alte mãsuri. O sã obligãm o parte din oamenii de afaceri de afarã sã se îndrepte spre productie, pentru cã nu poti trãi numai cu salariile mici din lohn”, a spus patronul husean, cunoscut pentru discursul sãu penibil, care l-a fãcut „celebru” în oras.

Vã vine sã credeti? Fosta moasã comunalã din Osesti suferã pentru colegii ei, profesorii din toatã tara

Fosta moasã comunalã a Osestiului, azi profesor doctor si director de muzeu judetean – a fãcut studii în cinci ani, cât altii în 25! – Mocanu s-a prezentat ieri drept o persoanã provenitã din rândul cadrelor didactice. „Educatia este cel mai important lucru de care societatea are nevoie. Un inginer, un profesor, un doctor, un specialist este un om care a beneficiat de serviciile acestei categorii sociale, specialistii din Educatie. PSD a reusit sã redea colegilor mei un salariu pe mãsura muncii depuse. Mã gândesc la cele douã categorii: la materialul pe care îl primim – copilul – de la grãdinitã si pânã la finalizarea studiilor, când obtine o diplomã, plus cadrele didactice, care trebuie stimulate pentru perfectionarea materialului cu care noi lucrãm. Suntem calati (sâc!) pe acest lucru, adicã vrem sã pãstrãm în tarã specialistii pe care scoala româneascã îi livreazã, în tara aceasta în care trãim noi. Nu vrem sã exportãm inteligentã, vrem sã pãstrãm oamenii în tarã”, a spus Ramona Mocanu, în timp ce colegii sãi se foiau, vizibil stingheriti. „Domeniul culturii este si el important pentru mine, pentru cã vreau ca acest domeniu sã nu mai fie o Cenusãreasã. Este acum un vid de legislatie, pentru cã lucrãtorii de aici trebuie sã beneficieze de niste drepturi. În ceea ce priveste cultura din judetul Vaslui, pot sã spun cã are un foarte mare potential, sunt foarte multe obiective care pot fi înscrise într-un circuit turistic”, a mai spus coana preoteasã de la Osesti, la final.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.