spot_img
spot_imgspot_img
15.6 C
Vaslui
20-mai-2024

A MURIT DIDI EPURE, UNUL DINTRE CEI MAI CUNOSCUTI MUZICIENI DIN BÂRLAD!

- Advertisement -

DOLIU LA CLUBUL ELEVILOR DIN BÂRLAD Ieri dupã-amiazã, a trecut în nefiintã prof. Didi Epure, care timp de aproape 44 de ani a predat, la Clubul Elevilor „Spiru Haret” din Bârlad, tainele instrumentelor muziciale si a pus bazele a trei festivaluri în judetul Vaslui. Avea 67 de ani, doi copii, ambii în cadrul MapN, si doi nepoti. Didi Epure a murit la spitalul bârlãdean, unde a fost adus luni, 14 noiembrie, cu o zi înainte de a împlini 67 de ani. Didi Epure este regratat de toatã suflarea muzicalã a Bârladului. S-a nãscut în Bârlad, pe 15 noiembrie 1948, a stuidiat la Colegiul Universitar de Muzicã din cadrul Facultãtii de Psihologie, Univ. „Al. I. Cuza”, Iasi. Corpul neînsufletit al lui Didi Epure este depus la Biserica de la Spitalul de Copii din Bârlad, la parohia preotului Marian Batog, iar înmormântarea va avea loc luni, 21 noiembrie, în sfânta zi de Ovidenii. Dumnezeu sã-l ierte!

Profesorul Miticã (Didi) Epure avea aproape 44 de ani de când le preda celor mici, de la Clubul Elevilor „Spiru Haret” din Bârlad, tainele instrumentelor muzicale. Tot el a pus bazele a trei festivaluri în judet.  De-a lungul carierei sale, Didi Epure, asa cum este cunoscut în tot Bârladul, a instruit mii de elevi la diferite instrumente muzicale. Multi dintre acestia au ajuns fie cântãreti profesionisti, fie profesori de muzicã în diferite orase din România sau din strãinãtate. Este unchiul prof. Dragos Gheorghiu, pe care tot el l-a initiat în tainele muzicii instrumentale, Dragos fiind fondatorul Scolii de Canto „Soul Music Art”, cea care scoate talente si câstigãtori de fetivaluri pe bandã rulantã.

Pentru Didi Epure, totul a început pe când era în clasa a II-a, când mama lui l-a înscris în Ansamblul „Trandafirul Moldovei”. Pasiunea pentru muzicã avea sã-i hotãrascã drumul în viatã. Mai întâi, s-a înscris la profilul de muzicã de la Liceul Pedagogic din Bârlad, unde a dirijat orchestra liceului. Dupã ce si-a finalizat studiile, bârlãdeanul s-a îndreptat cãtre Clubul Elevilor „Spiru Haret” din Bârlad,  în 1972, unde a activat pânã anul trecut, desi el era pensionar de doi ani. Acum activa ca profesor de muzicã la Scoala Gimnazialã nr.1 din Zorleni. De-a lungul carierei a obtinut sute de premii cu micutii pe care i-a pregãtit si care s-au prezentat la concursurile organizate în tarã si în strãinãtate.

Profesorul Didi Epure a organizat în judetul nostru trei concursuri de muzicã usoarã pentru copii si tineret. Unul dintre acestea, Festivalul „Florile copilãriei”, adunã anual participanti din toate colturile tãrii. De asemenea, tot el a compus zeci de melodii pentru copii. Unele dintre acestea fac parte din repertoriul unor scoli de muzicã din întreaga tarã, cu care a avut încheiate parteneriate. O colaborare a avut si cu filiala din Franta a asociatiei muzicale „Transilvania”. „Îmi pare nespus de rãu! Sunt alãturi de familia domnului profesor Didi Epure si regret cã pleacã dintre noi profesori atât de talentati si dragi nouã, de la care am avut atâtea de învãtat. Condoleante întregii familii! Dumnezeu sã-l ierte!”, a spus Gabriela Plãcintã David, inspectorul general al ISJ Vaslui. Redactia Bârlad a cotidianului nostru este alãturi de întreaga familie si regretã enorm disparitia lui Didi Epure, cel cu care am jurizat, la sfârsitul lunii octombrie, „Festivalul Fanfarelor” din zona Bârladului. Un om extraordinar, plin de viatã si foarte talentat! Dumnezeu sã-l ierte!

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.