spot_img
spot_imgspot_img
20.5 C
Vaslui
20-mai-2024

“Doctorul Cati Ghimus nu a plecat dintre noi, asa ceva este greu de conceput”

- Advertisement -

DOLIU… Vasluiul a mai pierdut un specialist medical. Cati Ghimus, unul dintre cei mai buni doctori din medicina internã, a încetat din viatã la doar 61 ani. Se lupta de câtiva ani cu o boalã nemiloasã, aceeasi care în urmã cu câteva luni a rãpus-o si pe sora ei, Magda Popa, medic de familie în comuna Muntenii de Sus. Familia, prietenii si colegii o vor conduce astãzi pe ultimul drum. Înmormântarea va avea loc la ora 13:30, la Cimitirul “Eternitatea”.

Desi suferinta prin care trecea era cunoscutã de toti colegii ei, vestea cã aceasta a plecat dintre noi a cãzut ca un trãznet. “Ne sunt sufletele împietrite de durere la aflarea vestii disparitiei premature si nedrepte a celei care a fost doamna doctor Cati Ghimus, medic primar, specialitatea Medicinã Internã. În calitate de medic primar si sef sectie “Medicina Internã” din cadrul Spitalului Judetean de Urgentã Vaslui, doctorul Cati Ghimus a lãsat o amprentã inconfundabilã prin profesionalism, devotament, dedicare. A fost apreciatã, stimatã si pretuitã în egalã mãsurã atât de pacienti, cât si de personalul medical. Ea nu a plecat dintre noi, asa ceva este greu de conceput. A fost, este si va fi o prezentã, reper si model, în tot ceea ce ne vom dori sã întreprindem. Va rãmâne vesnic în amintirea noastrã. Suntem alãturi de familia îndureratã si îndoliatã. Sincere condoleante! Dumnezeu sã o odihneascã în pace!”, este mesajul întregului colectiv al Spitalului Judetean de Urgente Vaslui.

“Este o loviturã mare pentru colectivul Spitalului Judetean, o pierdere dureroasã. Chiar dacã spunem cã gãsim un înlocuitor, nu putem tine locul unui profesionist precum Cati Ghimus. Am cunoscut-o la începutul mandatului meu de manager si am lucrat împreunã o perioadã nu foarte lungã, pentru cã doamna doctor a intrat în concediu medical, prelungit ulterior. Un foarte bun colaborator, profesionist, serios, aplecat asupra meseriei, cu dragoste de pacienti si iubitã de acestia, ceea ce nu e putin lucru pentru medicii de azi. Era extrem de politicoasã si cu un bun-simt înnãscut. Mã gândesc la familie si îmi dau seama cã trec prin momente foarte grele. Sunt cu sufletul alãturi de ei si le dorim putere ca sã treacã peste acest moment”, a spus managerul SJU, Ana Rinder. “Suntem bulversati cu totii. A fost un medic foarte bun, o pesoanã veselã, optimistã, muncitoare, devotatã, cu simtul dreptãtii, dar si criticã când trebuia”, a spus medicul Lelia Croitoru.

“Nu a refuzat pe nimeni niciodatã si a avut o moralitate exemplarã”

“Un foarte bun specialist în medicina internã si poate cel mai priceput în bolile ficatului. Nu a refuzat pe nimeni niciodatã si a avut o moralitate exemplarã. Desi a avut o viatã personalã asprã, a gãsit timp sã se ocupe de cei doi copii Costicã si Maria, astãzi eminenti studenti la Medicinã. Asadar, le-a cultivat dragostea pentru semeni si i-a îndemnat sã-si croiascã aceeasi profesiune ca a ei. S-a implicat în actiuni caritabile, dar si în actiuni culturale si sportive. În anul 1998, cu prilejul Campionatelor nationale de orientare sportivã, desfãsurate la Poiana Cãprioarei, a avut avut tenacitatea sã-l determine pe mai strânsul la pungã tatã sã sponsorizeze aceastã manifestare, ceea ce a produs multã rumoare printre cei ce îl cunosteau pe vestitul morar Ghimus de la Muntenii de Sus. Sã mentionãm si faptul cã încã din anii tineretii i-a plãcut sã sofeze si a fost un tenace sofer auto. Adeseori era vãzutã la expozitiile de artã, precum si la întâlnirile stiintifice locale si nationale pe probleme medicale, ea însãsi prezentând teme proprii, bazate pe experienta de medic. A avut în grijã sefia sectiei medicale a Spitalului Judetean Vaslui, iar în perioada cât a ocupat acest post se poate spune cã era una dintre sectiile cele mai curate, în care bolnavii veneau fãrã sfialã, apelând la dumneai nu numai în calitate de medic, ci si ca om”, a spus profesorul Milutã Moga.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.